Trabzonspor formasıyla ilk kez A Milli takım kampına çağırılan kaleci Zeki Ayvaz, bugünlere bileğinin hakkıyla geldiğini söyledi.
Ayvaz, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ndeki röportajında çalışmayı çok seven ve hiçbir zaman antrenmanlardan kaçmayan bir kaleci olduğunu belirterek, "Bugünlere bileğimin hakkıyla geldim. Herhangi bir torpilim ya da arkamda bir dayım olmadı. Geçmişte öylelerini de gördük ama onlar şimdi piyasada yok, ben buradayım" dedi.
Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu'nun kendisine büyük katkısının olduğunu ifade eden Zeki Ayvaz, şöyle devam etti:
"Bana genellikle geçmişten örnekler veriyor ve çok sıkı çalışmamı istiyor. Önümde Onur'un olduğunu söylüyor ve onu geçebilmek için daha fazla çalışmam gerektiğini vurguluyor. Ben de zaten çoğu şeyi Onur'dan gördüm. Onunla gecemiz, gündüzümüz beraber geçti. Kardeş gibi olduk. Onun yaşadığı sıkıntıları da birebir gördüm. İnsanların onu bir anda nasıl göklere çıkarıp sonra nasıl eleştirdiklerine şahit oldum. Futbolda bütün düşüncelerin günlük olduğunu anladım. Onur'un yaşadıkları da benim için büyük tecrübe oldu."
Öncelikle hedefinin şehrin takımı Trabzonspor'da sürekli oynamak olduğunu söyleyen Zeki Ayvaz, "Kendimi genç kaleciler kategorisinde görüyorum ve Milli takımlara uzun süre hizmet etmeyi arzuluyorum. Bir de Türk futbolunu yönetenlerin öncelikle kendi şehirlerindeki oyunculara değer vermesini istiyorum. Genç oyuncuların yaşadığı sıkıntıları görmek gerekiyor. Yabancıların 10 aldığı yerde altyapıdan yetişen genç oyuncular 1 alıyor. Bence yöneticilerin öncelikle kendi değerlerine sahip çıkması gerekiyor" ifadesini kullandı.