Spor Toto Süper Lig’da kalan 6 haftalık periyoda lider olarak giren Siyah-Beyazlılar, sezon sonuna kadar zirvede kalıp şampiyon olmakta kararlı... İkinci sezonunu yaşadığıBeşiktaş’ta mutlu sona ulaşmayı kafasına koyan teknik direktör Slaven Bilic, ligde pazar günü oynayacaklarıTrabzonspor maçından kayıpsız ayrılmak için mesai üzerine mesai harcıyor.  

Bu sezon evinde sadece bir kez kaybeden Bordo-Mavililer’i deplasmanda yıkmak için planını hazırlayan Hırvat teknik adam, ilk olarak Trabzonspor’un adeta beyni olan Mehmet Ekici’yi durdurmayı planlıyor.  

46 yaşındaki çalıştırıcı, Gençlerbirliği mücadelesinde sakatlığı nedeniyle forma giymeyen ancak kulüp doktorlarının hafta sonundaki dev maça yetiştirmeyi planladığı Ekici için; problemini atlatıp oynaması durumunda Veli’yi aksi takdirde Tolgay’ı özel olarak görevlendirecek. Karadeniz temsilcisinin pas alışverişini; 25 yaşındaki futbolcuyu kıskaca alarak kesmeyi düşünen Bilic, böylelikle Oscar Cardozo’nun da pozisyon bulmasını engelleyecek. 

Cardozo’ya Sivok’tan kelepçe 

Bu sezon Trabzonspor formasıyla ligde çıktığı 24 maçta 15 gol atan Oscar Cardozo için de ek olarak bir önlem alacak olan Slaven Bilic’in, bu konuda da son haftaların başarılı ismi Tomas Sivok’u görevlendireceği öğrenildi. Çek savunmacıdan Cardozo’ya alan bırakmamasını isteyen deneyimli teknik adamın, bu konuda öğrencisini takım çalışmalarında uyardığı bildirildi. 

Önce durdurup sonra vuracak 

Hırvat hoca, rakibin durdurulmasının ardından ise maç içinde hakimiyeti ele geçirip topu Demba Ba’yla buluşturmayı hedefliyor. Bu konuda takımın orta alanındaki isimlere de görev veren Slaven Bilic’in, kayıp yaşamaya tahammüllerinin olmadığını sık sık öğrencilerine aktardığı ifade edildi. 

Kartal dejavu peşinde 

Ligin 10. haftasında Galatasaray’ı deplasmanda 3-0’lık skorla geçen Trabzonspor, 2 maç sonra Beşiktaş’a aynı skorla kaybetmişti. Şimdi iki takım, yine Trabzon’un kazandığı bir Galatasaray maçından 2 hafta sonra karşı karşıya gelecek. Cim Bom’u 27. haftada 2-1 yenen Bordo- Mavililer, Beşiktaş’ı konuk edecek... Siyah-Beyazlı ekip, ilk yarıda aldığı sonucu, benzer periyotta bu sefer Hüseyin Avni Aker Stadı’nda tekrarlamak için çaba gösterecek. 
Editör: TE Bilişim