Transferde büyük bombalar patlatan Trabzonspor'un sezon başındaki yıldızlarından biri de Kevin Constant olmuştu. Milan ile yollarını ayıran Gineli'nin Bordo-Mavili formayı giymesini sürpriz olarak kabul edenler de vardı ama kesinlikle bir son dakika aceleciliği değildi. Özellikle teknik direktör Vahid Halilhodzic'in istediği, yönetimin de kısa sürede işini bitirdiği bir yıldızdı Constant... O da kısa sürede kumaşının kalitesini gösterdi, taraftarın sevgilisi, hocasının da vazgeçilmezi oldu. FANATİK olarak Trabzonspor'un 'nokta transferi' Kevin Constant'ı size biraz daha ayrıntılı tanıtalım istedik...

Gençler çok seviyor

Trabzonspor Dergisi, Kasım sayısında Kevin Constant’ı kapak yapıyor. Başarılı oyuncuyla gerçekleştirilen röportaj ve özel çekimler de dergide yer alacak. Tatillerini yurt dışında ailesiyle birlikte geçirmeyi seviyor. Sık sık uzun yıllar forma giydiği İtalya'ya seyahatler yapıyor. Bu seyahatlerde alışveriş de bir sebep. Toulouse, Chateauroux, Chievo, Genoa ve Milan formalarını giyen, Genoa'da oynarken de İtalya'da yılın futbolcusu seçilen Constant, deneyimlerini gençlerle her fırsatta paylaşıyor. Gençlerin en çok sevdiği ve saygı duyduğu isimlerin başında geliyor.  

Proje ve Vahid Hoca

Birçok transferle olduğu gibi Constant ile de bizzat CEO Burak Gürdal ilgilendi. Diğer yıldızlara oranla Gineli'yi ikna süreci daha kısa sürdü. Trabzonspor'un en büyük kozu Vahid Halilhodzic oldu. 27 yaşındaki futbolcu, "O varsa ben de varım" dedi. Ayrıca kendisine sunulan 2 yıllık proje de çok makul geldi. Şampiyonlar Ligi ve şampiyonluk heyecanının içinde olmak istedi. 

Bambaşka bir ilişki

Halilhodzic ile Constant ilişkisi baba-oğul ilişkisine benzetiliyor. Gineli hocasına büyük saygı duyuyor. Zaman zaman mesleki açıdan tartışmalar yaşanıyor, kırılganlık oluyor ama ikisi de birbirinin niyetinden emin. Deneyimli hoca saha içinde ona çok güveniyor, ciddi inisiyatifler veriyor. Bir değil birkaç mevkide oynama özelliği de Constant'ı vazgeçilmez kılıyor.

Rakamlarla ispatladı

Perşembe günü Avrupa Ligi maçında Lokeren'i sahadan silen, özellikle ikinci yarıda şov yapan Fırtına, istatistiklerle de galibiyeti hak ettiğini gösterdi. Maç boyunca 6'sı ilk yarıda olmak üzere toplam 16 gol girişiminde bulunan, kaleyi bulan 6 şut çeken Trabzon'un Lokeren üzerinde kurduğu baskı, kullandığı 10 kornerle de gözler önüne serildi.

Serhat Demirtaş