Güney Amerika kıtası artık Oscar Cardozo'ya 'dar' geliyordu. Newell's Old Boys'da 'yıldız' statüsüne yükselen Paraguaylı forvetin bonservisi de katlandı. Avrupa'dan birçok takım onun peşindeydi. En ciddi yaklaşan ise Benfica oldu. Portekiz deviyle Newell's Old Boys arasında kıran kırana süren pazarlıklar sonucunda Oscar Cardozo, Benfica'nın meşhur kırmızı formasını sırtına geçirdi. Benfica'nın bu transfer için kasasından çıkan rakam tam 9.1 milyon euro'ydu. Benfica bu paraya Cardozo'nun bonservisinin tamamını değil yüzde 80'ini almıştı, kalan bölümünü de ilerleyen zamanda tamamladı. Cardozo'nun neredeyse tüm kariyerini oluşturan Benfica dönemine döneriz öncelikle Türk futboluna en yakın olduğu ana Fenerbahçe'nin yarı final maçlarına bakalım. 

SOLUYLA AFFETMEDi 
F.Bahçe, Avrupa Ligi'nde hedefini Amsterdam olarak belirlemişti. Rakiplerini bir bir eleyen Kanarya'nın karşısına Cardozo'lu Benfica dikilmişti. İstanbul'da rakibini 1-0 yenen sarı-lacivertliler deplasmanda Kuyt'ın golüyle 1-1'i yakalamıştı. Ancak 'yeni Trabzonsporlu' Cardozo 35. dakikada Benfica'yı 2-1 öne geçirdi. Bu skor da F.Bahçe'nin işine yarıyordu ama Cardozo durmadı. 66'da bir kez daha sarı-lacivertli ağları sarsarak F.Bahçe'yi yıkan adam oldu. Cardozo finalde Chelsea ağlarını havalandırsa da Benfica'nın meşhur 'final laneti' yine sahnedeydi kupa Ada'ya gitmişti. O sezon Cardozo, Avrupa'da en etkileyici performanslarından birini sergilemişti. 

HAVALARA ATILDI 
Trabzonspor zorlu pazarlıkların ardından Oscar Cardozo'yu renklerine bağlarken havaalanındaki karşılamalar Paraguaylı futbolcuyu mest etti. Daha önce Bosingwa ve Malouda'yı böyle bağrına basan Trabzon halkı 'yeni kahramanları' Cardozo için de büyük bir tören düzenledi. Omuzlara alınan Paraguaylı forvet şaşkınlık içerisindeydi. Yıldız isim havalara atılırken genelde pek gülmeyen yüzünde kocaman bir tebessüm vardı.

HOCASI JESUS İLE KAVGA ETTİ
Benfica için 2012-13 yılı 'rüya' gibi giderken 'kabus' gibi bitti. Kırmızılar üç kupada birden final oynadı ve üçünü de kaybetti. Akıllara 'Guttmann laneti' gelirken sezona ise Cardozo ile teknik direktör Jorge Jesus'un tartışması damga vurdu. Benfica, Portekiz Kupası finalinde Guimaraes'e kaybedince Cardozo, hocası Jesus ile önce söz düellosuna girişti, ardından da sertçe itti. Sahada tekmeler yediğinde bile sakin kalan Paraguaylı futbolcunun teknik direktörüyle yaşadığı o anlar günlerce gündemden düşmemişti.

GUTTMANN LANETİ NEDİR?
Benfica'ya 1961 ve 1962'de Şampiyon Kulüpler kupasını getiren teknik direktör Guttmann maaşının artırılarak kontratının uzatılmasını istedi. İsteği kabul görmeyince "Benfica 100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamayacak" dedi. Kırmızılar o tarihten bu yana Avrupa'da oynadığı 8 finali de kaybetti.

'KRAL BENİM' DEDİ
Benfica, 2001 yılında Simao Sabrosa'ya 13 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. Cardozo, 9.1 milyon euro'luk bonservisiyle kırmızıbeyazlı- kulüpte tarihin en pahalı ikinci transferiydi. Güney Amerika'dan 'yıldız' statüsünde gelen Paraguaylı forvet ilk yılında kendini kabul ettirdi. Benfica sezonu şampiyonlukla tamamlayamasa da Oscar Cardozo rakip ağlara tam 22 gol bırakmıştı. Gittiği ilk yıl ne alışma süreci, ne kendini kabul ettirme bahanelerine sığınan Cardozo takımın en skorer ismiydi. Artık Benfica onun hakimiyetinde bir takıma dönüşmüştü. CARDOZO, 2008-2009 yılında 17 kez fileleri havalandırdıktan sonra 2009-10'da muhteşem bir sezon geçirdi. Toplamda 47 maça çıkan Paraguaylı forvet 38 gol attı. Ligde 26 kez ağları sarsarak 'gol kralı' apoletini omzuna taktı. Aynı yıl Avrupa Ligi'nde de kral olan Oscar Cardozo, goal.com'un altın 11'ine seçilme onurunu da yaşadı. Takımı hem şampiyonluğa hem kupaya taşıyan Cardozo takip eden yıllarda da Benfica'nın en değerli parçası olmayı sürdürdü. 2010-11 sezonunda da 'gol krallığı' unvanına erişti.

SLİMANİ'YE GİTTİ CARDOZO'YLA TRABZON'A GELDİ
Trabzonspor'un Oscar Cardozo'yu alma süreci ise bir hayli ilginç. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, Cezayir Milli Takımı'ndan öğrencisi Slimani'yi kadrosunda görmek istiyordu. Transfer görüşmelerini yürüten CEO Burak Gürdal, Sporting Lizbon'un bonservis bedelinde 'uçmasıyla' rotasını Benfica'nın forvetine kırdı. Hocası Jorge Jesus'la arasını düzeltemeyen ve formadan her geçen gün uzaklaşan Cardozo transfere sıcak bakıyordu. Ancak Benfica kapıyı 8 milyon euro'dan açmıştı. Gürdal, kıran kırana pazarlık sonucunda rakamı 5'e indirdi. Ve Cardozo bir gece yarısı Trabzon'a indi. İlk olarak da ona lakabına uygun şekilde 'baston' hediye edildi.
Editör: TE Bilişim