Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, 2010-11 sezonunun son haftasında Sivasspor-F.Bahçe maçında Trabzonspor'un kendilerine 1 milyon dolar teşvik primi gönderdiğini öne sürmüştü. Bu açıklamalara Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney'den sert yanıt geldi. Güney, "Odyakmaz, mahkemede bu iddiayı 1 milyon lira olarak gündeme getirdi. Şimdi '1 milyon dolar' diyor. Mehmet Yıldız'ın bunu kendisine söylediğini öne sürüyor. Mehmet Yıldız mahkemede, 'Ben rakam söylemedim' şeklinde ifade veriyor" dedi. 3 Temmuz'dan bu yana Trabzonspor'u bu işin içerine çekme gayretleri olduğunu vurgulayan Güney, "Trabzonspor disiplin ve ceza yargılamasında aklandı. UEFA'da, UEFA Tahkim'de ve CAS da dahil, süreci tertemiz bitirdi. Şikeyi yapanlar ve aklananlar belli. Artık bu iş bitti. Herkes suçuna razı olup gereğini yapmalı" diye konuştu. 

Zekanın ürünü! 
Trabzonspor'u balık tapesi üzerinden vurmaya çalışanlara da sert çıkan Güney, şöyle devam etti: "Trabzonspor yöneticisi Recep Denizeri, 40 yıllık balıkçı. Türkiye'nin her tarafına, Avrupa'ya bile balık ihraç ediyor. Kendi tapelerindeki şike ve teşvik görüşmelerini kabul etmeyenlerin Trabzonspor'u balık tapesi üzerinden vurmaya çalışmaları ayrı bir zekanın ürünü."

Ciddiye almıyoruz
Resmi siteden Odyakmaz için, "Sivas yiğitlerin şehridir. Yiğitler, karşısına çıkan pislikleri temizler. Kuyruğu sıkışınca pisliğin içine tertemiz Trabzonspor'u çekmeye çalışmaz. Sonun yaklaşıyor oluşunun, şuursuzca açıklama yapmaya ittiği bu kişiyi ciddiye almıyoruz" denildi.

Çamur atıyor
Eski genel sekreter Hasan Yener, Odyakmaz için, "Türkiye'deki mahkemeler, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS hepsi karar vermiş. 'Birisi çıkar, yok böyle bir şey' der. Biz onun tezgahına gelmeyiz. Kendini kurtarmak için çamur atma politikası izliyor. Kupanın verilmemesi bir lekedir" dedi.
Editör: TE Bilişim