Bir zamanlar Trabzonspor’un formasını giyen ve Bordo Mavili kulübün yıldız oyuncusu iken Fenerbahçe’ye transfer olan Ogün Temizkanoğlu Trabzonspor’un ekim ayı dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 
Temizkanoğlu “Herkes beni Fenerbahçe’ye gitti diye biliyor. Fakat ben gitmek istemedim, gönderildim. Herkesin bunu böyle bilmesini istiyorum. Hatta sezon bitmeden dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz, beni ve Abdullah’ı, Fenerbahçe’ye sattı. Yapacak bir şeyimiz yoktu.
 
Kafalarına göre bizi sattılar. Ben bu takımda doğdum ve büyüdüm kaptanlığa kadar yükseldim. Ayrılıklar, transferler olabilir. Bunlar futbol dünyasında olağan şeylerdir. Ama giderken de ardında soru işareti bırakmayacaksın. Beni hem habersiz gönderdiler, hem de taraftarın önüne suçlu gibi attılar. Bana göre yanlıştı ” dedi. 
 
96'da Fenerbahçe’ye son maçta kaptırılan şampiyonlukla ilgili olarak ise Temizkanoğlu, “0 yıkımı bir futbolcu olarak hiçbir zaman atlatamazsınız. Hala içimde. Düşündüğüm zaman bile üzülürüm. Aradan 17 sene geçmiş ama unutmak mümkün değil. Futbol hayatımın en üzüntülü olayı oydu. Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel hediye şampiyonluktur. 0 jenerasyon şampiyonluğu fazlasıyla hak etmişti. Ama olmadı işte. Belki kendimize aşırı güvendik. Fazla özgüven de inanılmaz bir hata yapmamıza sebep oldu. Kısmet ama şuan konuşurken bile o üzüntüyü yaşıyorum” dedi. 
 
Temizkanoğlu ayrıca, “1461 Trabzon bana göre Trabzonspor için bulunmaz bir altyapıdır. Sonuna kadar kullanılmalı ve Trabzonspor oyuncu bazında buradan beslenmelidir."dedi.