Pazar günü bütün Türkiye’nin gözü kulağı Trabzon’da olacak. Trabzonspor- Fenerbahçe maçında... Ve elbette maçın hakemi Fırat Aydınus’ta; Aydınus’un vereceği kararlarda, çalacağı düdüklerde… 

"Aydınus başarılı olamadı."

Türkiye bu maça ve maçın hakemine kilitlenmişken, eski bir hakem Muhittin Boşat bomba gibi bir iddiayı ortaya attı. Boşat sosyal medyada şu mesajı paylaştı:

- UEFA koşu testinde başarılı olamayan ve UEFA tarafından maçı geri alınan Fırat Aydınus, MHK tarafından Trabzon- Fenerbahçe maçına atandı. 

Mesaj çok açıktı. UEFA’nın görev vermediği bir hakeme MHK Trabzon- F.Bahçe maçını nasıl emanet ederdi. Bu konuda Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp konuştu.

İşte Alp’in Fırat Aydınus açıklaması:

- Doğrudur. FİFA ve UEFA hakemlere görev vermek için yoyo (yeni kondüsyon testi) testini zorunlu kılıyor. Bu testi geçen hakemlere görev veriyor. 

- MHK olarak bizler de 1.5 yıldan bu yana hakemlerimizi bu teste hazırlıyoruz. Ancak şu anda biz yoyo testini uygulayıp görevlendirme yapmıyoruz. 

- Hakemlerimizin maçlarda görev alabilmeleri için bizim standart testlerimiz var. Hakemlerimiz o standart testi geçti mi ligde görev veriyoruz. 

- Dediğim gibi bizler de ilerleyen dönemde yoyo testi için hazırlık yapıyoruz. 22-24 Eylül tarihlerinde yoyo testi yapacağız MHK olarak. 

- Kısacası, Fırat Aydınus’un maç yönetmesinde hiçbir sakınca yok. Örneğin Bülent Yıldırım da sakatlanmıştı. Biz bu hafta ona da görev verdik.

Alp, Aydınus ile ilgili açıklamalarına bu sözlerle son verirken, bir başka gerçeğin de altını kalın çizgilerle çizdi:

- Geçtiğimi hafta 9 hakemden 3’ü gencecik yepyeni isimlerden oluşuyordu. Bu hafta da Hakan Ceylan ve Özkan Çeliker görev aldı. Biz genç ya da tecrübeli her hakemimize güveniyoruz ve onlara inanıyoruz. Kamuoyu bu anlamda rahat olsun.