Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor deplasmanından dönerken Trabzon'da silahlı saldırıya uğraması nedeniyle yaşanan olaylar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde 18 Süper Lig takımının kaptanları ile bir araya geldi. Toplantıda, takım kaptanlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da yer aldı. Saat 18.00'de başlayacağı açıklanan toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir programa katılmasından dolayı 1 saat gecikmeli başladı.

Jose Bosingwa forma ile geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların kaptanlarının biraraya geleceği toplantı bir saat gecikmeli başladı. Erdoğan'ın davetine katılanlar arasında Trabzonspor kaptanı Jose Bosingwa da yer aldı. Trabzonspor'un Portekizli kaptanı yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek üzere imzalı Bordo-Mavili forma getirdi.

Toplantı 1.5 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların kaptanları ile bir araya geldiği toplantı 1.5 saat sürdükten sonra sona erdi. Toplantıdan sonra ilk açıklamayı Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan yaptı. Hoşcan "Bugün sayın Cumhurbaşkanı'nın da yaşanan olaya bir devlet büyüğü olarak gösterdiği duyarlılığı gördük. Kendisi bütün takım kaptanlarını kabul etti. Kaptanlar dinlenildi, birlik ve beraberlik için gayet olumlu görüşler dile getirildi. Birlik ve beraberlik için olumlu mesajlar vardı. Biz artık bu tür olaylar yaşamak istemediğimizi ilettik. Futbolun barış dostluk ve kardeşlik için olduğunun farkına varmalıyız. Futbolun tüm paydaşları daha duyarlı olması lazım. Futbolun güzelliklerini en güzel şekilde yaşamak istiyoruz. Futbolcular güzel öneriler yaptı. Futbolun artık skora endeksli olmaması gerektiğini dile getirdik. Hepimiz açısından verimli bir toplantı oldu" dedi. 

"FAİR PLAY FİİLİYATA GEÇİRİLMELİ"

Takım kaptanları, Türk futbolunda ‘fair play’in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana dek herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindiler. Toplantıya tercümanıyla birlikte katılan Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu buluşmaya vesile olması nedeniyle teşekkür ederek, “Önemli olan oyuncular olarak bizlerin de, saha içinde de saha dışında da davranışlarımızla daima pozitif mesaj vermeyi başarmamız” dedi.


Editör: TE Bilişim