Trabzonspor, Romanya'nın Steaua Bükreş takımının 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexandru Bourceanu'ya bugün 4 yıllık resmi imzayı attıracak. İstanbul'da önceki akşam başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yıllık 800 bin euro karşılığında anlaşan Bourceanu dün sabah Trabzon'a indi. Bu futbol için kulübüne 1.3 milyon euro ödeneceği öğrenildi. Eşi ve menajeriyle birlikte Trabzon Havalimanı'nda kulüp yetkililerince karşılanan Bourceanu daha sonra dinlenmek için oteline gitti. Rumen futbolcu, yöneticilerle kısa bir görüşme yaptı ve ardından sağlık kontrolünden geçti. Romanya Milli Takımı'nın önemli oyuncuları arasında yer alan Bourceanu, Steaua Bükreş'in son 2 yıldır kaptanlığını yaptı. Otelul Galati, Timisoara ve Steaua Bükreş formalarını giyen Bourceanu, milli takımla 24 maça çıktı. Steaua Bükreş'te 5 yılda 117 maça görev yapan Bourceanu, 4 gol atıp 27 asist yaptı. Bourceanu, agresif oyun anlayışı ile orta sahada hem ofansif hem de defansif olarak görev yapabiliyor.

25 hatalı pas ile zirvede yer aldı

-Steaua ile bu sene 17'si lig 23 maça çıkan Bourceanu, 11'de Şampiyonlar Ligi maçında görev yaptı. 

-2012-13'te Bükreş ile Romanya Ligi Şampiyonluğu Kupası'nı ve Süper Kupası'nı havaya kaldırdı. 

-Şampiyonlar Ligi'nde 5 grup maçında sadece 25 hatalı pasla grupların pas başarısı en yüksek isimleri arasına girdi. 

-6 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 1 gol, 3 asist ile takıma grupların kapısını açtı.

"Trabzon'un pitbullu olur"

“Yorulmak nedir bilmeyen bir oyuncu. 90. dakikada bile sanki hiç koşmamış gibi bir yüz ifadesi olduğunu görürsünüz. Çok hırslıdır. Galatasaray'daki Melo gibi, Trabzonspor'un Pitbull'u olur”

“Bourceanu 90 dakika tempo düşürmeden mücadele eden bir oyuncu. Maçın sonlarında bile yüz ifadesine baksanız, sanki daha oynamaya yeni başlamış gibi bir hali olduğunu görürsünüz. Yorulmak nedir bilmiyor. En önemli özelliklerinden biri isabetli paslarıdır. Hatalı pas verdiğini nadiren görürsünüz. Ön liberoda oynayan bir çok futbolcunun aksine, geri ve yan pası sevmez. Kolayı seçmez, topu direkt hücumdaki arkadaşlarıyla buluşturmaya çalışır. Dikine oynar.”

‘Tekmeye kafa atar’

“Hırçın bir yapısı var. Çok mücadelecidir, deyim yerindeyse tekmeye kafa atar! Türkiye Ligi’ni takip ediyorum ve Galatasaray’daki Melo’nun Pitbull lakaplı olduğunu biliyoruz. Bourceanu da Trabzonspor’un Pitbull’u olur! Karakterli bir kişiliği vardır. Saha içinde ve saha dışında çok saygılıdır. Gece hayatını sevmez, ailesine çok bağlıdır.”

‘Hücumu pek sevmez’

“Gelelim zayıf yönlerine... Sol ayağını neredeyse hiç kullanmaz. Boyunun 1.77 metre olmasının da etkisiyle hava toplarında çok etkisizdir. Zaman zaman rakibine kontrolsüz girdiği için kolay kart görüyor. Ancak bu müdehaleleri kesinlikle kasti olmaz. Zaten hemen özür diler. Steaua Bükreş, 4-2-3-1 sisteminde oynuyor. Orta sahada ikili oynadığında çok verimli oluyor. Bildiğim kadarıyla Trabzonspor da aynı taktikle sahaya çıktığı için Bourceanu bu anlamda uyum sorunu yaşamaz.” 

Taraftardan yönetime tepki

Bordo-Mavili taraftarlar, Bourceanu transferinin şaşkınlığını yaşıyor. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Berbatov’dan bile iyisini alacağız” sözlerinin ardından Rumen futbolcunun gelmesi büyük tepki çekti. Taraftarlar, hem isimsiz bir oyuncunun transfer edilmesine, hem de orta sahaya takviye yapılmasına kızgın. İnternetteki haber yorumlarında, “Zokora, Colman, Soner hatta Malouda orta sahada oynayabiliyor. Gökhan Alsan da geldi. Bu kadar alternatif varken, sol bek, stoper ve forvet sıkıntısı yaşanırken orta sahaya transfer yapılmasının mantığı nedir? Başkan dünyaca ünlü birini getireceğinin sözünü verirken, adı sanı duyulmamış birine imza attırdı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İşte onun için hazırlanan video;