Yaşadığı sakatlıklar ve istikrarsızlığı nedeniyle Trabzonspor'da kadroya girmekte zorlanan Bourceanu, sezon başında eski kulübü Steaua'ya kiralık gönderilmesine rağmen zor günler yaşıyor. Sergilediği kötü performans nedeniyle ülke basınınca ve taraftarlarca eleştirilen Bourceanu, sonunda çark etti. Nisan ayında 30 yaşına basacağını belirten Rumen orta saha oyuncusu: 'Mevcut performansım ile kulübede oturmam gerekiyor, farkındayım. Geçmişteki başarılarımı yakalamam şuanda zor, o zamandan birçok şey değişti. 

Sakatlık dönemimde Steaua'ya geri dönmekten başka çarem yoktu. Antrenmanlarda daha iyi hale gelebilmek için %100'ümü vermeye çalışıyorum' dedi. Sözlerini sürdüren Bourceanu, zor günler geçirdiğinin altını çizerek şöyle konuştu: 'Geçmişte de şimdi de bazı kötü anılarım oldu, bunları silmek için gayret gösteriyorum. Yaşadığım sakatlık performansımı olumsuz yönde etkiledi. 1.5-2 aya kadar hem benim hemde takım arkadaşlarım adına her şeyin daha farklı olacağına inanıyorum' dedi. 

Milli takım ve Trabzonspor'daki geleceğinden de bahseden Bourceanu: 'Milli Takım en iyilerinin seçildiği bir yer. Şuanda orada yer alabilecek düzeyde miyim bunu bende bilmiyorum. Alacağım kararlarda geleceğimi düşünmek zorundayım. En az 3 ay daha Steaua'dayım. Bu süreyi iyi değerlendirip, mutlu şekilde Trabzonspor'a gitmek istiyorum' diyerek sözlerini tamamladı.