Trabzonspor’un kaptanı, ligde üst sıralarla arada fazla puan farkı olmadığını belirtti.

SAKATLIĞIM GEÇTİ

Bordo-Mavili takımda sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kalan Tolga Zengin, bu haftadan sonra kaleci antrenmanlarına başlayacağı müjdesini verirken Orduspor maçı öncesi de umut verici açıklamalar yaptı. Deneyimli eldiven, “Sakatlığım geçmek üzere. Şuan takımdan ayrı çalışıyorum. Önümüzdeki hafta inşallah takımla birlikte kaleye geçmeyi düşünüyorum. Ama aceleci davranıp bir hata yapmak istemiyoruz” dedi.

ORDU’YU DA YENMELİYİZ

Ligde istedikleri yerde olmadıklarını da belirten Tolga, “Kıl payı kaybettiğimiz maçlar oldu. Tabi ki 16 puanla daha iyi yerlerde olabilirdik, ama baktığınız zaman ligde de çok büyük puan farkları yok. 1 maçla 5-6 sıra birden yükselebiliyorsunuz” dedi. Ordu maçına da değinen başarılı eldiven, “Bir-iki galibiyete ihtiyacımız var. Geçen hafta Akhisar’ı yendik. Bu hafta da Orduspor maçını aldık mı işler yoluna girer. Takım olabilmek için sonuçlar da önemli” dedi.

KAYBETMEK DE ALKIŞKANLIKTIR

Futbolda saha sonuçlarının çok önemli olduğunu ifade eden Tolga, “Futbol aslında baktığınız zaman sonuca dayalı bir oyun. Ne kadar iyi şeyler yaparsan yap, mesela Antalya maçı 86’dan sonra yaptığımız her şey gitti. Maalesef futbol böyle sonuca dayalı bir oyun. O sonucu aldıktan sonra güven geldikten sonra skorlar da geliyor. Derler ya “Kazanmak, alışkanlıktır.” Maalesef “Kaybetmek de bir alışkanlıktır” diye düşünüyorum.

BU DEVRAN HEP BÖYLE GİTMEZ

İlerleyen haftalarda taraftarların istediği gibi bir Trabzonspor’un sahada olacağına inandığını belirten Tolga, “Her zaman bu şekilde bir Trabzon izleyecekler diye bir durum yok. Taraftarın bir beklentisi var ve karşılığını görmek istiyorlar. Biz de buna cevap vermek için elimizden geleni yapacağız. Büyük takım futbolcularıyız ve bir farkımız olması lazım. Ligin de önemli bir kısmı geride kaldı, ama düzeleceğiz. İlk haftalar her zaman zordur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim