Trabzonspor'da  istifa eden ancak dönmesi için başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ikna ettiği teknik direktör Mustafa Akçay yönetimindeki bordo-mavili takım, ilk yarıda 30 resmi maçla en yoğun dönemi geçiren takım oldu.

Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımı çalıştıran Akçay'ın yönetimindeki Trabzonspor, bu sezon ilk yarıda 30 resmi maçta, 17 galibiyet, 6 beraberlikle yüzde 56.66 galibiyet oranı yakaladı.

Ligde ilk yarıyı 27 puanla 7. sırada bitiren Trabzonspor, 24 puanla Şenol Güneş'in görev yaptığı son iki sezondan daha başarılı bir grafik çizdi. Ayrıca ilk Avrupa deneyimini yaşayan Akçay yönetimindeki Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde mağlubiyet yüzü görmedi, elemelerde dahil olmak üzere 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Grubunu 14 puanla lider tamamlayan Fırtına, ikinci turda Juventus'un rakibi oldu.

TRABZON'DA YENİLGİSİ YOK
Trabzonspor teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde, Avni Aker Stadı'nda mağlubiyet görmedi. Fırtına, bu sezon sahasındaki 15 resmi maçta, 11 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi. Bordo-mavililer ligde deplasmanda ise başarısız bir grafik sergiledi. Karadeniz ekibi, ligde dışarıda oynadığı 8 karşılaşmada 6 kez mağlup olurken, 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı.