2010-2011 sezonundaki şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmemesine tepki olarak daha önce İstanbul'a yürüyen Muhammet Çelik isimli taraftar bu kez Almanya'dan İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA binasına yürüme kararı aldı.

Trabzonsporlu taraftarların 2010-2011 sezonundaki şampiyonluk kupasının şike sürecinin ardından kendilerine verilmemesine gösterdiği tepki devam ediyor. Daha önce kupanın Trabzonspor'a verilmemesine tepki göstermek için Trabzon'dan İstanbul'a yürüyen Muhammet Çelik isimli taraftar bu kez de Almanya'dan İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'ne yürüme kararı aldı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Orada taraftarlarımızdan çok büyük ilgi gördüm. Fakat yönetim bazında gerekli desteği ne yazık ki görmedim. O yürüyüşten bir sonuç alamazsam, 'İsviçre'ye kadar gideceğim' demiştim. Şimdi ki amacım, en kısa sürede, UEFA'nın İsviçre'de ki binasına yürümek. Bu yürüyüşün amacı, temiz futbol ve kirli oyunlara son vermek. Eğer buradan bir sonuç alamazsam, açlık grevine gideceğim."

"600 KİLOMETRELİK BU YÜRÜYÜŞ PARKURUNU 10-15 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUM"

Çelik, kendisine birçok kişinin bu yürüyüş için destek verdiğini de belirterek, "Bu kupa Trabzon'a gelecek. Ama bunu Trabzonspor taraftarları gerçekleştirecek. Siyasilere güvenmiyorum. Şu anda vize işlemlerim devam ediyor. Buradan Almanya'ya uçakla gideceğim. Almanya Köln' den İsviçre'ye yürüyeceğim. 600 Kilometrelik bu yürüyüş parkurunu 10-15 gün içerisinde tamamlamayı planlıyorum. Amacım UEFA Genel Başkanı Platini ile görüşmek. Eğer onla görüşüp hakkımızı isteyemezsem Türkiye'ye dönmeyeceğim" dedi.