Türkiye Süper Lig’inde 2014-2015 futbol sezonu sona ererken, Ağustos ayından bu yana ulusal ve yerel gazete ile dergilerin spor sayfalarında Trabzonspor’un toplam 91.015 kez haberlerde yer aldığı belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, Süper Lig’de geride kalan on ay boyunca Bordo-Mavili takımdaki oyunculardan yazılı basında en çok 11.398 haberle Paraguaylı forveti Osacar Cardozo’nun konuşulduğu tespit edildi.

Geride bıraktığımız futbol sezonunu 5. sırada tamamlayan Trabzonspor’da, Süper Lig’in start aldığı Ağustos ayından bu yana en çok gündeme gelen futbolcular sıralamasında, Mehmet Ekici 6.501 haber ile ikinci olurken, Kevin Constant’ın da 6.183 haberle üçüncü sırada gündeme geldiği saptandı.

Bordo-Mavili oyuncular arasında ilk on sıra içinde yer alan diğer isimler; Assaid Belkalem, Mustapha Yatabare, Erkan Zengin, Majead Waris, Jose Bosingwa, Özer Hurmacı ve Mustafa Akbaş’ın bulunduğu da belirlendi.

Ersun Yanal 10 bin haber barajını geçti

Interpress’in yaptığı aynı incelemede, 2014-2015 futbol sezonuna takımın başında başlayan Vahid Halilhodzic’in yerine Teknik Direktörlük görevini üstlenen Ersun Yanal, geride kalan on ay boyunca spor sayfalarında toplam 13.964 haberle gündeme gelirken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da 8.240 defa yayınlanan haberlerde isminin geçtiği tespit edildi.
Editör: TE Bilişim