Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Sanica Boru Elazığspor ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmanın galibi 3-1'le Elazığspor oldu.

Sanica Boru Elazığspor'un gollerini 42. dakikada Sinan Kaloğlu, 78. dakikada Köksal Yedek, 85. dakikada Serdar Gürler kaydetti. Trabzonspor'un tek golünü frikikten Marek Sapara 90. dakikada kaydetti. Trabzonspor'da 60. dakikada Ondrej Celutska ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Sanica Boru Elazığspor bu galibiyetle puanını 20'ye yükseltirken,

Trabzonspor 24 puanda kaldı.

Sanica Boru Elazığspor gelecek hafta, ligin formda takımlarından Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor ise ligde zorlu günler geçiren Gaziantepspor'u konuk edecek.

Colman ilk 11'de, Alanzinho yedek

Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, geçen hafta Fenerbahçe maçı kadrosundaki Marvin'in cezalı olması nedeniyle orta sahada yerine ilk 11'de Sinan'a şans verdi.
Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş ise Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Alazinho'yu yedek soyundururken, yerine orta sahada Gustavo Colman'ı oynattı.

Trabzonspor maça kalede Onur, sağ bekte sürpriz bir şekilde Zeki Yavru, sol bekte Emerson ve stoperde Mustafa Yumlu, Celutska ikilisiyle çıktı. Orta sahanın ortasında Aykut, Adrian ve Colman'ı oynatan Şenol Güneş, kanatlarda Olcan ve Halil, forvette ise Robert Vittek oynadı.
Elazığspor ise kalede Ivesa, sağ bekte Adem, sol bekte Orhan Ak, stoperde Sedat ve Bilca, orta sahanın ortasında Mustafa Sarp ve Sane, solda Serdar, sağda Köksal ve ileride Jervis, Sinan ikilisiyle karşılaşmaya çıktı.
Trabzon hızlı başladı

Karşılaşmanın başlama vuruşunu yapan Trabzonspor, ilk ciddi tehlikeyi yaratan taraftı. Sol çaprazdan gelen ortaya, arka direkte Olcan dokundu ancak top kale direğinin hemen dibinden dışarı çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmanın ilk bölümlerinde daha atak olarak görünen tarafken, Elazığspor da dakikalar geçtikçe rakip sahada görünmeye başladı. 10. dakikada Adrian sol kanattan etkili geldi, ceza sahası içindeki Vittek'i iyi gördü. Ancak, Vittek'in yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti.

İlk 15 dakika geçildiği sırada maç dengeye gelmiş durumdaydı. 17. dakikada Bilica, kendisine doğru kullanılan taç atışına müdahale etmekte aağır kaldı. Pas arası yapan Vittek, kaleci Ivesa'yla karşı karşıya kaldı. Vittek'in yaptığı vuruşu kaleci Ivesa kurtardı ve dengeyi korudu

Trabzon baskıyı artırdı

20. dakikanın geçilmesinin ardından Trabzonspor gol için daha istekli taraftı. Zeki'nin sağ kanattan altıpasa ortasında Adrian ve Olcan'ın dokunamamasıyla bu fırsattan da yararlanmayan Trabzon, 25. dakikada bu sefer sol kanattan Olcan'la geldi. Olcan'ın ortasına Mustafa Yumlu vurdu ancak top az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın üçte birlik bölümü geçilirken Sinan Kaloğlu'nun ayağında çıkan orta şut karışımıtop, üst direkten oyun alanına geldi. Bu dakikaya kadar Elazığspor'un en etkili olduğu bu pozisyon buydu.

Son 15 dakika Elazığ

32. dakikada kontraatakla gelen Elazığspor, Köksal'ın Adem'e attığı ara pasıyla, Adem kanattan son çizgiye doğru indi. Adem'in ortasını Trabzonspor savunması karşıladı. Dönen topu tekrar alan Elazığspor, bu sefer de Jervis'le kanattan etkili geldi. Jervis'in ortasını da Trabzonspor savunması karşıladı.
Sanica Boru Elazığspor, savunma güvenliği ön planda oynamasına rağmen, giderek hücum anlamında da etkisini artırmaya başladı. Rakip yarı alanda daha fazla görünmeye başlayan Elazığspor, 42. dakikada Adem Alkaşi ile sağ kanattan bir kez daha etkili geldi. Emerson'u çalımlayarak ceza alanına giren Adem, topu penaltı noktasına doğru çıkardı. Herkesi geçen top sol çaprazda Sinan Kaloğlu'na doğru geldi. Sinan Kaloğlu yaptığı voleyle takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da bu golle 1-0 sona erdi.

Trabzonspor beraberlik için

Trabzonspor ikinci yarıya Aykut Akgün'ün yerine Alanzinho'yu alarak başladı. Evinde ilk yarıyı 1-0 önde bitirdiği maçları kazanan Elazığspor ise değişiklik yapmadı.
İkincinin yarının ilk 10 dakikası boyunca iki takımda etkili bir pozisyona giremezken, maç bol bol orta sahada kaptırılan toplarla geçildi. 57. dakikada Alanzinho ile tehlikeli gelen Trabzonspor, bu vuruşta kaleyi bulamadı. 61. dakikada etkili gelen Elazığspor'da rakip yarı alanda Sinan Kaloğlu, Ondrej Celutska'nın sert hareketiyle yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, Celutska'ya ikinci sarı kartını vererek oyundan ihraç etti.

Trabzon savunması delik deşik

Kırmızı karttan sonra değişiklik yapmayan Şenol Güneş, Gustavo Colman'ı biraz daha geriye çekti. Elazığspor'da ise Jervis'in yerine Mehmet Çakır oyuna dahil oldu. Colman'ın biraz daha geriye çekilmesiyle orta sahası iyice boşalan Trabzonspor, hakimiyetini yitirdi.
Rahatça kontraataklarla tehlike yaratan Elazığspor, 78. dakikada Köksal Yedek'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Mehmet Çakır'ın sağ çaprazdan ortasına Köksal net bir vuruş yaparak golü attı.
Golden sonra oyun disiplinini kaybeden Trabzonspor, bilinçsiz bir şekilde hücum etmeye başladı. 85. dakikada Trabzonspor'un savunmada bıraktığı geniş boşlukları değerlendiren Elazığspor, savunma arkasına iyi sızan Serdar Gürler'in sakin ve net vuruşuyla farkı 3'e çıkardı.
90. dakikada ise bu sefer sahneye çıkan Marek Sapara oldu. Trabzonspor'un Olcan'la etkili geldiğ pozisyonda, Sedat Bayrak Olcan'a faul yaptı. Doğan serbest vuruş sonrası Marek Sapara köşeye çok iyi vurdu ve farkı 2'ye indirdi.

Kalan bölümlerde başka gol olmayınca maç 3-1 Elazığspor üstünlüğüyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim