Tri­bün olay­la­rı ne­de­niy­le ta­til edi­len Trab­zons­por-Fe­ner­bah­çe ma­çı­nın tem­sil­ci­le­ri ve ha­kem Bü­lent Yıl­dı­rım ra­por­la­rı­nı ön­ce­ki gün Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu (TFF) Hu­kuk Ku­ru­lu’na tes­lim et­ti. Ku­rul da bu ra­por­la­rı za­man kay­bet­me­den Pro­fes­yo­nel Fut­bol Di­sip­lin Ku­ru­lu’na (PFDK) gön­der­di.
Bu­gün ya­pı­la­cak PFDK top­lan­tı­sın­da olay­lar­la il­gi­li ka­rar­la­rın bü­yük ih­ti­mal­le ve­ril­me­si bek­le­ni­yor. Da­ha son­ra Tah­kim Ku­ru­lu ni­ha­i ka­ra­rı­nı ve­re­cek. 15 gün için­de de TFF Yö­ne­tim Ku­ru­lu bir ara­ya ge­lip ma­çın sko­ru­nu ta­yin ede­cek.

TFF yö­ne­timinin ya­pa­ca­ğı top­lan­tı­da üye­le­rin bü­yük bir kıs­mı­nın kar­şı­laş­ma­nın Fe­ner­bah­çe le­hi­ne 3-0 hük­men sa­yıl­ma­sı­nı is­te­ye­cek­le­ri be­lir­ti­li­yor. Tem­sil­ci ve ha­kem­le­rin ra­por­la­rı­na olay­la­rın ta­kım­la­rın ısın­ma­ya çık­tık­la­rı za­man baş­la­dı­ğı­nı yaz­dık­la­rı öğ­re­nil­di. Ta­kım­la­rın kar­şı­laş­ma ön­ce­si ısı­nır­ken Fe­ner­bah­çe ka­le­ci­si Vol­kan De­mi­rel’e çok sa­yı­da ya­ban­cı mad­de­nin atıl­dı­ğı di­le ge­ti­ril­di. Ra­por­lar­da olay­lı kar­şı­laş­ma­nın, ha­kem Bü­lent Yıl­dı­rım ta­ra­fın­dan 3 ke­re dur­du­rul­du­ğu­na işa­ret edi­lir­ken, bu du­rak­la­ma­lar­dan 2’si­nin 2’şer da­ki­ka, bi­ri­nin ise 7 da­ki­ka ol­du­ğu ifa­de edil­di.

İş­te ra­por­da yer alan çar­pı­cı de­tay­lar:

1) TEK TEK SAYDILAR
Ra­por­lar­da ta­kım­la­rın ısın­ma­ya çık­ma­sıy­la baş­la­yan ve er­te­le­me dü­dü­ğü­ne ka­dar sa­ha­ya atı­lan mad­de­ler tek tek ra­por edil­di. Di­sip­lin ku­ru­lu üye­le­ri ay­rı ay­rı ya­zı­lan ya­ban­cı mad­deleri say­dı­lar. Top­lam 320 ta­ne ya­ban­cı mad­de­nin sa­ha­ya atıl­dı­ğı­ tes­pit edil­di. Ka­pı ko­lu, du­var ta­şı, çak­mak, çok sa­yı­da bo­zuk pa­ra­nın atıl­dı­ğı di­le ge­ti­ril­di.

2) TEMSİLCİYE DE YABANCI MADDE
Ra­por­lar­da Vol­kan De­mi­rel ve sa­ha için­de­ki tem­sil­ci­ye sa­haya atı­lan ya­ban­cı mad­de­le­r­den isa­bet et­ti­ği ama her iki­sin­de de her­han­gi ya­ra­lan­ma ol­ma­dı­ğı di­le ge­ti­ril­di.

3) TRABZON’DAN BASKI YOK
Maçın ertelenmesinden sonra soyunma odası koridorlarında müsabakanın temsilcilerine Trabzonspor yönetimi tarafından baskı yapıldığı iddia edilmişti. Gözlemci hazırladığı raporda kendisine veya hakemlere bir baskı olmadığını yazdı.

4)VOLKAN İLE İLGİLİ YAZI YOK
Bilindiği gibi Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe’nin golünden sonra Volkan Demirel’in sevincinin taraftarı tahrik ettiğini ileri sürmüştü. Ancak Disiplin Kurulu’na giden hiçbir raporda Volkan Demirel’in taraftarı tahrik ettiği yönünde bir yazı bulunmuyor.

TEMSİLCİ YAZACAĞIM DEDİ, ANCAK YAZMADI
Ancak bilindiği gibi dün Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’da Volkan ile ilgili açıklama yapmıştı. Maçın temsilcisi ile koridorda konuştuğunda Volkan’ın küfrünü duyduğunu söylediğini ancak raporuna yazmadığını kaydeden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, “ “Federasyon temsilcisi, gözlemcisi ile koridorda konuşuyorum. Bizim menajerimiz Serkan Ünver’de söylüyor. Bu kaleci ısınmaya çıkarken küfrettiğini el hareketini yaptığını gördün mü diyor? “Evet o da gördüm yazacağım” diyor. Bende şahit oldum bu konuşmaya. Aradım “Niye yazmadınız bunu” diyorum. O da “Ben görmedim görsem yazarım. Namusum üzerine yemin ederim” diyor. Ama orada birkaç kişi arasında konuşuyor ve “Gördüm yazacağım” diyor. Sanki biz orada sana bir şey mi yapacaktık.  Orada öyle söylüyorsun da neden raporunda farklı yazıyorsun. Sahada provokasyon var. Onur, Kasımpaşa maçında kısa mesafe yerinden çıktığı için sarı kart görüyor. Ama bu maçta Emenike konfeti geliyor ona, sağına soluna bir bakıyor birkaç dakika sonra sanki mermi yemiş gibi kendini yere atıyor. Kaleci de koşarak oraya geliyor hakem neden sarı kart vermiyor. Gol oluyor koşarak yedek kulübesine geliyorsun, Melo’nun hareketi haftalarca  konuşuldu. Ama buna normal sevindi diyorlar. Art niyetli olduğunuz oradan belli. Zaten ortam gergin, gerelim buradan kopsun. Galip gelemeyeceklerini bildikleri için, bu maç tatil olsun dediler” şeklinde açıklama yapmıştı.