Özür açıklamasında ise ‘Konu farklı yerlere çekildi’ ifadesini kullandı.Galatasaray’ın  futbolcusu Burak Yılmaz, Trabzonspor – Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamalar ile Trabzonluları adeta çileden çıkarmış Trabzonspor efsanelerinin tepkisine neden olmuştu. Trabzonspor camiasının kendisine gösterdiği tepkiden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Burak, “Benim bu kulübe, Trabzonspor taraftarının efsane dediği isimlerden daha fazla emeğim geçmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı bu açıklamaların ardından Trabzonspor’un efsane futbolcularıdan ve yönetimdeki bazı isimlerden büyük tepki gören Burak Yılmaz, hakkında yapılan açıklamalara bir cevap daha verdi. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ardından yaptığı açıklamalardan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade eden Burak Yılmaz, maçın adrenalini ile bu tarz bir açıklama yaptığını dile getirdi.

Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra gelen tepkilere çok üzüldüğünü belirten Burak, “Sevdiğimiz, değer verdiğim Trabzonsporlu insanlardan tepki almam beni çok üzdü. Trabzon’da oynanan maçın ardından yaptığım açıklamada da üzüntümü dile getirmek istedim ve Trabzonspor’a uzun bir süre önemli katkılar sağladığımı söyledim. Ancak yine de maçtan sonra yaptığım açıklamalardan dolayı özür diliyorum, onlardan özür diliyorum. Aslında orada söylemek istediğim benim Trabzonspor için neler yaptığımı anlatmaktı ancak konu farklı yerlere çekildi” ifadelerini kullandı.