Sakatlıklar ve transfer dedikoduları arasında sezonun ikinci devresine Atiker Konyaspor maçı ile giriş yapan Burak Yılmaz, zorlu deplasmanda ilk 11'de sahne alarak iki gol birden attı; Süper Lig'i sallamaya devam etti.

Sezonun ilk yarısında rakip fileleri 14 kez havalandırarak gol krallığını Gomis ve Jahovic ile paylaşan Burak Yılmaz, 16 gole ulaşırken, sezonun ilk maçında 2 gol attığı yeşil beyazlıları yeniden boş geçmemiş oldu. Sakatlığı sebebiyle Türkiye Kupası'ndaki Konyaspor mücadelesinde takımdaki yerini alamayan Burak Yılmaz, beş gün sonraki lig maçında ise golleriyle döndü.

Devre arasındaki basın toplantısında yurtdışından ve yurtiçinden teklifler aldığını itiraf eden yıldız oyuncu, takımında kalırken; motivasyonundan bir şey kaybetmediğini de gösterdi.

15 MAÇ 16 GOL

Sezon başında Beijing Guoan'dan uzun süren pazarlıklar sonrasında dönüş yapan 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon 15 lig maçında sadece Gençlerbirliği, Beşiktaş, Akhisarspor, Malatyaspor ve Bursaspor'u boş geçti.

BURAK'IN GOL ATTIĞI TAKIMLAR

4 Atiker Konyaspor
1 Fenerbahçe
2 Medipol Başakşehir
2 Aytemiz Alanyaspor
2 Osmanlıspor
1 Sivasspor
2 Antalyaspor
1 Kasımpaşa
1 Karabükspor

TEK RAKİBİ SALAH

Burak Yılmaz 16 gollük lig performansıyla Avrupa'da dev isimlere de adeta selam gönderdi. Avrupa'nın en iyi 10 ligi baz alındığında yeni transferler arasında yeni takımında en çok gol atan 2. isim Burak Yılmaz oldu.

Sadece Liverpool'un sezon başında Roma'dan 42 milyon euro ödeyerek aldığı Mohamed Salah'ın gerisinde kalan Burak Yılmaz, golcü kimliğini gözler önüne serdi. Mısırlı yıldızı Salah ise 22 lig maçı sonunda 18 gollük performans sergiledi. İsmi şimdiden Real Madrid'e transfer söylentilerine karışan Salah'ın peşine düşen Burak Yılmaz bir sonraki haftada ise Fenerbahçe karşısında gole arayacak.

Öte yandan 222 milyon euroluk Neymar da Fransa'da 15 lig maçında 15 kez ağları buldu. Swansea'den gelen Bafétimbi Gomis, Galatasaray'da 14; Lyon'a Real Madrid'den transfer Mariano Diaz 13 kez ağları sarstı