Transfer piyasasının gözde isimlerinden olan Burak Yılmaz, öncelikli olarak kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini söyledi.

Transfer gündeminin bir numaralı ismi olan Burak Yılmaz, Lig TV'ye verdiği röportajda transfer süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi. Trabzonspor'dan kesin olarak ayrılacağını dile getiren Burak, öncelikli hedefinin Avrupa'da futbol oynamak olduğunu söyledi.

Bazı teklifler aldığını ve bu teklifleri şu anda değerlendirme aşamasında olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, transferinin 1 hafta içerisinde netlik kazanacağını dile getirdi.

- Nasıl geçiyor tatil?

"Herşey güzel. Yoğun bir ligden sonra milli takım kampı, şu anda dinlenmeye çalışıyoruz. Yinede yoğun oluyor bizim için tabiki transfer gündemi var. Ailemi uzun zamandır görmüyordum onlarla birlikteyim. Herşey çok güzel çok olumlu geçiyot benim için. İnşallah böyle devam eder."

- Milli takım nasıl geçti?

"Neler yapabileceğimizi hazırlık maçlarında gösterdik. Yeni bir heyecan, yeni bir takım ve yeni bir oluşum içerisindeyiz. Hem değişip hem gelişip hemde yarışmaya çalışacağız. Herşeyin çok olumlu gittiğini söyleyebilirim. Yeni hocamızın bize verdiği enerji çok iyi ve pozitif yönde. Bizde ondan aldığımız bu enerjiyi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Hazırlık maçlarının çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Bir hazırlık maçı daha var. O maçı da iyi geçirip Hollanda' ya çok iyi bir şekilde gidebileceğimizi düşünüyorum."

- Burak Yılmaz' ın geleceği ne olacak? Nedir transferdeki son durum?

"Herşeyden önce ilk defa konuşuyorum. Hiçkimseye hiçbir şey söylemedim. Hep benim ağzımdan birşeyler yazılıp çiziliyor. En çok üzündüğüm Trabzonspor' da oynamak istemediğimle alakalı olan söz. Ben bunu hiçbir zaman kullanmadım. Kullanamam çünkü benim karakterime ters. Trabzonspor' un bana neler verdiğini beni nerelere getirdiğini görüyorum. O yüzden böyle bir kelime ağzımdan çıkamaz. Bunu öncelikle taraftarlarımızın bilmesini isterim. Ben kulübümü çok seviyorum çok gelişim ve değişim gösterdiğim hayatımı bana geri veren bir yer. O yüzden Trabzonspor'a Avni Aker Stadyum'una çok şeyler borçluyum. Bu yüzden onlar güzel hedeflerin peşinden koştuğum yerler olarak kalacak.

ŞENER VE GÜNEŞ'TEN İZİN İSTEDİM

Başkanım ve hocam ile konuştuğum doğru. Avrupada oynamak için onlardan izin istedim. Onlar da bana bu izni istemeyerek de olsa verdiler. Ben onların evladıyım. Birlikte çok yol aldık, beraber yürüdük. Onlara ne kazandırdığımı onlar biliyor tabiki. Onlar da bana çok şeyler kazandırdı. O yüzden gönülsüz olarak izin aldım onlardan. Şu anda bir hafta içinde öyle zannediyorum ki ne olacağını göreceğiz. İyi şeyler oluyor benim hayatımda, inşallah bundan sonra da böyle devam eder. Şu an için beklemedeyim. Önüme güzel şeyler geliyor. Bunları en sonuna kadar görmek istiyorum. O yüzden bekliyorum. Trabzonspor' a başta Şenol hocam ve başkanıma herkeze çok teşekkür ederim."

- Selçuk İnan'ın bu gün yaptığı açıklamalarla ilgili neler söylemek istersin?

"Biz Selçuk ile arkadaşdan öte kardeş gibiyiz. Aynı duygular aynı temenniler benim içinde geçerli. O hayatta herşeyin en güzelini hak ediyor. Allah inşallah ona hayatta en güzel şeyleri sunar. Bende kendi açımdan öyle şeylerin olmasını istiyorum çünkü bende bunları hak ediyorum. Her futbolcunun hayatında iniş çıkışlar olabilir. Benimki çok gözle görülür oldu. Herkez gördü inişli çıkışlı dönemlerimi. Belki bu geriden gelen genç oyuncular için bir örnek olur. Seçuk'a da başarılar diliyorum. İnşallah bende bundan sonra daha iyi yerlerde olurum."

- En büyük hayalin nedir?

"Lig olarak birşey söylemek istemiyorum çünkü yeniden birçok şey yazılık çizilebilir. En büyük hayalim avrupada kendimi daha çok geliştirebileceğim iyi bir takımda oynamak. Bunu da başarabileceğimi düşünüyorum. Şu anda en büyük hayalim avrupada büyük bir kulüpte oynamak. Türk futbolcuları ile ilgili bir ön yargı vardı. Son zamanlarda bunu yavaş yavaş kırdığımızı düşünüyorum. Bende bunu kırmak için inşallah elimden geleni yapabilirim. Ancak ne olacağını bilemeyiz. Şu anda sadece beklemedeyim. Önüme gelen teklifler var. İnşallah en iyisini seçerek bundan sonraki yaşamımı avrupada sürdürmek istiyorum. Ama dediğim gibi ne olacağı ile ilgili birşey söyleyemem."

- İdolün kim?

"Brezilyalı Ronaldo'yu çok beğeniyorum. C. Ronaldo'yu da çok beğeniyorum ama idolüm yok. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum."

- Eleştiriyormusun kendini?

"Tabiki eleştiriyorum. Zaten eleştirmesem kendimi geliştiremezdim."

- Kırgın ayrılmıyorsun değil mi?

"Olur mu öyle şey? Ben Trabzonspor'a transfer olduğum ilk yıl Türkiye Kupası'nı aldık. İkinci yılımda süper kupayı kazandık ve şampiyon olduk. En azından biz şampiyon olduğumuzu düşünüyoruz. Trabzonspor olarak 3. yılımda kariyerimde ilk defa şampiyonlar liginde oynadım ve rekor kırarak gol kralı oldum. Alınacak başka kupa kalmadığını düşünüyorum. Çok mutlu ayrılacağım. Eğer olursa tabiki. Temennim ayrılarak avrupada iyi bir takımda oynamak ama dediğim gibi neler olacağını hiçbirimiz bilemeyiz."