Galatasaray ile Lazio dün Burak için pazarlık masasına oturdu. Claudio Lotito 10 milyon euroluk teklifi tekrarlarken, Ünal Aysal 15 milyon euro istedi. İtalyanlar 13 milyona çıkarsa Fatih Terim’in satılmasına izin verdiği golcü Çizme’ye gidecek

Galatasaray-Burak Yılmaz-Lazio üçgeninde dün sıcak gelişmeler yaşanırken, golcü futbolcuya Çizme yolu gözüktü.
Kayseri’deki TFF Süper Kupa maçı sonrası oynamadığı için Teknik Direktör Fatih Terim ile saha içinde diyaloğa giren yıldız futbolcu, kendisini isteyen Lazio’nun 5 yıllık teklifini kabul etti. Lazio ve Galatasaray dün başkanlar düzeyinde pazarlığa oturdu.

Lazio Başkanı Claudio Lotito ile Başkan Ünal Aysal arasında gerçekleşen zirvede İtalyan ekibi, önceki gün yaptığı 10 milyon euroluk teklifi yineledi. Ancak Lazio bu kez bonservis bedelini uzun vadede ödemek için, “kağıt üzerinde ilk yıl kiralık” formülü yerine ödemeyi 1 yıl içinde 4 eşit taksitle yapmayı teklif etti. Burak’ın menajerlerinin de hazır bulunduğu görüşmede Başkan Ünal Aysal ise 15 milyon euro istedi.

Terim sinyali vermişti

Teknik Direktör Fatih Terim, Burak’ın satılmasına onay verirken, pazarlıkların devam edeceği ve kısa süre içinde 28 yaşındaki futbolcunun Lazio’ya imza atacağı öğrenildi. Galatasaray’ın son olarak 13 milyon euroya kadar inmeyi kabul ettiği ve İtalyan ekibinin bu rakamı vermesi durumunda imzaların atılacağı bildirildi.
Önceki gün, “Benim de, başkanın da, Burak’ın da yeri dolar” açıklamasını yapan Fatih Terim adeta ayrılık sinyalini vermişti. Bu arada golcü futbolcunun “Drogba kadar para isterim” şeklinde medyaya yansıyan haberlere isyan ettiği ve bunu yakın çevresine yalanladığı belirtildi.

Trabzon’a yüzde 25 pay

Burak Yılmaz, Lazio’ya transfer olursa Galatasaray’ın yanı sıra Trabzonspor da ciddi bir gelir elde edecek. Burak için geçen sezon 5 milyon euro veren Cim-Bom ile Karadeniz ekibi arasında yapılan özel sözleşme gereğince golcü oyuncuya ödenecek bonservis bedelinin yüzde 25’i bordo-mavili kulübe verilecek.