Trabzonspor maçına hazırlanan Bursaspor ekibinin teknik direktörü rahatsızlandı. Maça hocasız mı çıkacaklar? İşte ayrıntılar… Bursaspor'da Fransız teknik direktör Paul Le Guen, yeşil-beyazlı takımın Trabzon yolculuğu sırasında rahatsızlandı. Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Le Guen'in bu geceyi hastanede geçireceği, saat 19.30'daki karşılaşma için yarın Trabzon'a gideceği öğrenildi. 

53 yaşındaki teknik adamın sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulunan Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Parlakay, "Trabzon yolculuğumuz sırasında hocamız otobüste biraz rahatsızlandı. Daha önce bağırsağıyla ilgili problemi olduğu için yine aynı bölgeden sorun yaşadı. Biz de her ihtimale karşı hastaneye gitmeyi uygun bulduk. Şu an tetkikleri yapıldı. Sağlık durumunda ciddi bir problemi yok. Orasıyla ilgili şiddetli ağrıyla beraber sanırım tansiyonuyla ilgili problem oldu. Doktorumuzun uygun gördüğü bu gece istirahat etmesi. Kendisi çok gelmek istiyor. Hatta ‘Uçağı bekletin, takımla beraber geleceğim’ diyor. Hiçbir problemi yok ama bu gece istirahat etmesi doğru olacaktır diye düşünüyoruz” dedi. Bursaspor Kulüp Doktoru Gökhan Özhan ise, "Hocamızın yaklaşık bir hafta önce karın ağrısı nedeniyle bazı tetkiklerini yaptık.

Divertikülit dediğimiz bir nevi bağırsak enfeksiyonu geçirdiği tespitinde bulunduk. Gerekli ilaçları kullanıyordu kendisi. Yolculuk esnasında şiddetli bir ağrı ve spazm nedeniyle tansiyon düşüklüğü yaşadı. Dolayısıyla hastaneye gidip tekrar tetkik edilmesi gerekiyordu. Uygun gördüğümüz şu anda istirahat etmesi, yolculuk yapması tekrarlama ihtimaline karşı riskli olabilir ama hastanedeki arkadaşlarla görüştüm. Durumunda ciddi bir problem olmadığını söylüyorlar. Tekrar iletişim kuracağız ve tetkiklerini yapacağız. Yarın olma ihtimali yüksek. Kendisi gelmek için çok istekli fakat uygun olan bu gece istirahat edip, yarın yola çıkması" ifadelerini kullandı.