Trabzonspor taraftarının dostluk içinde karşıladığı Bursaspor taraftaları otobüsünden neler çıktı neler! Satılar, döner bıçakları ve daha neler...

Trabzonspor - Bursaspor karşılaşması için Bursa'dan Trabzon'a gelen taraftar gruplarını taşıyan otobüsün içinden çıkanlar herkesi şoke etti. Karşılaşma öncesi güzel taraftar görüntülerinin yaşandığı bir ortamda Bursaspor taraftarının 7 adet bıçak, 6 adet döner bıçağı, 1 adet satır, 7 adet şiş, 9 adet meşale, ve 32 adet maytap diye tabir edilen patlayıcı taraftarların Avni Aker'de gelmeden ele geçirildi. Trabzon Valiliği dün akşam oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçıyla ilgili yapılan güvenlik denetimlerinde ele geçirilen maddelere ve yaptırımlara ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "İlimizde Avni Aker Stadında 28.10.2012 tarihinde oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçına 6 otobüs 2 minibüs ile yaklaşık 350 kişilik Bursaspor taraftar grubu ilimize geldi. karşılaşmanın huzur içinde ve amacına uygun bir şekilde geçmesi amacıyla yapılan önleyici faaliyetler kapsamında;

Beşikdüzü ilçesinde alınan mahkeme kararına istinaden yapılan kontroller ve aramalar esnasında; Bursaspor taraftarını taşıyan otobüsün iç kısmı ve değişik yerleri ve bazı bölmelerinde ayrıca üst raflarda ve motor kısmında 7 adet bıçak, 6 adet döner bıçağı, 1 adet satır, 7 adet şiş, 9 adet meşale, 32 adet maytap diye tabir edilen patlayıcı madde bulunarak muhafaza altına alındı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde alınan mahkeme kararına istinaden yapılan kontroller ve aramalar esnasında;

Bursaspor seyircisinin toplu olarak bekletildiği alanda seyirciler tarafından atıldığı düşünülen 1 adet maytap diye tabir edilen patlayıcı madde ile birlikte taraftar üzerinde yapılan aramalarda 40 adet çakmak bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

Bursaspor seyircisinin stadyuma intikalleri sağlandıktan sonra görevlilerce yapılan kontroller ve aramalar esnasında taraftarlar tarafından yerlere atıldığı değerlendirilen 1 adet meşale, 3 adet renkli duman çıkartan yanıcı madde ve 10 adet maytap diye tabir edilen patlayıcı madde bulunarak muhafaza altına alındı.

Ayrıca Bursaspor müsabakalarını seyirden men cezası bulunan bir şahıs görevlilerce tespit edilerek stadyuma girişi engellenmiştir.

Müsabaka başlamadan önce yapılan kapı kontrolleri sırasında alkollü olarak stadyuma girmek isteyen bir şahsa 6222 sayılı 'Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun' kapsamında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Tribünde bulunan bir şahsa 'Görevli memura mukavemet' ten cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Müsabaka sırasında misafir seyirci tribünü içersinde görev yapan bir görevlimizin başına sert bir cismin isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralanmıştır.

Yapılan tüm önleme aramaları esnasında elde edilen materyaller gerekli adli işlemler için muhafaza altına alınmış, ayrıca müsabaka esnasında istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet veren kişilerin tespitine yönelik çok yönlü çalışmalar da devam etmektedir" denildi."