Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu Sultanbeyli Trabzonsporlular Derneği'nin açılışına katıldı ve gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Başkan, Trabzonspor camiasının hakkını elde edebilmek için hep birlikte çalışması gerektiğini söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat biz kendi değerlerimize sahip çıkamadığımız için, 'ben olduğum zaman var, ben olmadığımız zaman yok' anlayışını ortadan kaldıramadığımız için, bu sıkıntıları çekiyoruz. Yoksa bizim elimizden alın terimizi, emeğimizi çalanların nasıl birbirine sarıldığını, yüzleri kızarmadan, haklıymış gibi algı faaliyetleri yürüttüğünü görüyoruz. Biz haklı olduğumuz davada onların yaptığını yapamıyoruz. Buna rağmen, bireysel olarak da olsa her Trabzonlu hakkını arar ve sonunda alır. Bugüne kadar benim hatırladığım, 1995-1996'dan beri çalınan 4. şampiyonluğumuz. Şampiyonluğu, kupayı almasanız da, asıl olan bu zihniyetin temsilcilerini Türk futbolunun dışına atıp, temiz ve ahlaklı bir Türk futbolu yaratmak. Biz onun peşindeyiz. Yoksa herkesin dediği gibi, bir kupanın peşinde değiliz."

'AMAN DÜŞÜRMEYELİM' DEMEYECEK
Hacıosmanoğlu, UEFA tarafından disiplin soruşturması başlatılmasına değinirken, bunun basit bir durum olduğu izlenimi yaratılmaya çalışıldığını dile getirdi. "Algı yönetmesini çok iyi bilenler, arkalarındaki holding patronları ve onların medyalarını da kullanarak toplumu yanlış yönlendiriyor" değerlendirmesinde bulunan başkan, şöyle devam etti: "En son UEFA'dan gelen yazıyı dahi çok basit bir şeymiş gibi gösterip, yine algı yönetimine kalkışıyorlar ama bu eteklerinin tutuştuğunun göstergesidir. Sonuçta Avrupa'nın en güçlü takımlarının, hatta sahipleri dünya patronu olan kulüplerin küme düştüğü bir yerde, şikenin ayyuka çıktığı bir noktada, UEFA ve FIFA, 'aman düşürmeyelim' demeyeceklerdir. Önemli hukukçularımızın girişimiyle yakın zamanda sonuç aldığımız zaman, onun mutluluğunu da yaşayacağız."

'BÜYÜK BAŞKAN' DİYE KARŞILANDI
"Büyük başkan" tezahüratlarıyla karşılanan Hacıosmanoğlu, "Büyük başkan tezahüratını yapmanız için, önce büyük başkan olmamız lazım. Şu anda başkanlık konusunda ilk öğretimimizi tamamladık. Allah nasip eder de önümüzdeki sezon takımımızı şampiyon yaparsak, o zaman bu cümleleri kullanırsınız" dedi.
Editör: TE Bilişim