Trabzonspor'a sezon başında gelen ve takımının Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı maçlarda gol atmayı başaramayan Cardozo, bu şanssızlığına 3 Mayıs Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş ile oynanacak Spor Toto Süper Lig maçıyla son vermeyi amaçlıyor.

"Büyük baston" lakaplı oyuncu, bordo-mavili takım forması altında ilk sezonunda ligde 15, Avrupa kupalarında 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 gol olmak üzere resmi maçlarda toplam 18 gol atma başarısı gösterdi.

Süper Lig'de "Üç büyükler"e karşı "siftah" yapamayan Cardozo, ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev almadı. Paraguaylı futbolcu, daha sonra İstanbul'da 3-0 kazanılan Galatasaray maçında 87 dakika oyunda kalmasına karşın gol kaydedemedi.

Beşiktaş'a Konya'da 3-0 mağlup olunan karşılaşmada da 90 dakika forma giyen Cardozo, İstanbul 'da 0-0 biten Fenerbahçe maçında da 90 dakika sahada kalmasına karşın gol atma başarısı gösteremedi.

Paraguaylı futbolcu, ligin 27. haftasındaki Galatasaray maçında da 83 dakika sahada mücadele etti ancak gol atamadı.

- Gollerinin çoğu Hüseyin Avni Aker'de

İkinci kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda büyük maça çıkacak olan Cardozo, ligdeki 15 golün 12'sine kendi taraftarının önünde imza attı.

Trabzon'da oynanan Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor karşılaşmalarında ikişer, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında birer gol atan Cardozo, deplasmanda ise İstanbul Başakşehir, Balıkesirspor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında birer gol kaydetti.

- Gol attığı maçlarda yenilgi yok

Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun gol attığı iç saha maçlarında 7 galibiyet elde edip, bir beraberlik aldı.

Karadeniz ekibi, yıldız oyuncunun gol sevinci yaşadığı Gaziantepspor maçından beraberlikle, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarından da galibiyetle ayrılarak 22 puan elde etti.

Bordo-mavililer, Cardozo'nun oynadığı deplasman maçlarında ise Mersin İdmanyurdu'nu yenip, İstanbul Başakşehir ve Balıkesirspor ile berabere kaldı.

- Cardozo'nun performansı

Oscar Cardozo'nun Trabzonspor formasıyla ligde gol attığı maçlar şöyle:

Maç Skor Gol

-----------------------------------------------------------------------------

İstanbul Başakşehir-Trabzonspor 1-1 1

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu 3-1 1

Trabzonspor-Gaziantepspor 4-4 1

Trabzonspor-Torku Konyaspor 3-2 2

Trabzonspor-Gençlerbirliği 4-1 3

Balıkesirspor-Trabzonspor 2-2 1

Trabzonspor-M. Sivasspor 3-1 2

Trabzonspor-SAİ Kayseri Erciyesspor 2-1 1

Trabzonspor- Kardemir Karabükspor 3-2 1

Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor 1-5 1

Trabzonspor-Akhisar Belediyespor 2-0 1