Trabzonspor yönetiminde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz sanırım. Açıklamalarınız ardından yönetim kurulunda Başkan ile bir araya gelebildiniz mi?

Trabzonspor ile ilgili çalışmaya çalışıyorum. Başkanla hiçbir araya gelemedim. Trabzon’da oynanan son maçtan önce bir talebim olmuştu.  Başkanın düğünü olduğu için gelemeyeceğini ifade etmişti. Daha sonra bir talebim olmadı. Asbaşkanımız Ali Kemal Başaran’ın bir telefonu oldu. Hep beraber istişare yapalım şeklinde,  Trabzonspor Başkanının o toplantıya da gelmeyeceğini öğrendiğim için ona da katılmadım. Trabzonspor Başkanının olmadığı toplantıya gitmem.

Önümüzde bir transfer sezonu var. Trabzonspor taraftarının yıldız beklentisi var.  Trabzonspor’un borçları ortadayken, bu konuda düşünceleriniz nedir?

Trabzonspor’a yıldız tabi ki gereklidir ama yıldız olması da önemli değil. Trabzonspor’a katkı sağlayacak transfer daha güzel olur. Devre arasında yapılacak transferler ne kadar sağlıklı olur? Aslında ben teknik anlamda futbolu çok iyi bilen bir adam değilim. Şimdi bu konuda yorum yaparsam ukalalık yapmış olurum.  Trabzonspor teknik heyetine, basına bakıldığında eksikler gözüküyor. Bunlarla ilgili de bildiğim kadarıyla, bizimde ricalarımız ve mücadelemizle beraber bir transfer komitesi kuruldu. Şimdi bu arkadaşlarımız çalışıyor. Onlar çalışmaların sonucunu yönetim kurulumuzda masaya yatırır bize sorulursa, bizde gerekli cevabı verip elimizden gelen desteği sağlarız. Akçay’da ihtiyaçlarını dile getirdi. Bende Akçay ile birebir konuşmadım bir daha, her şeyi basından takip ediyorum.

İstifanızı ve sonrasında yaşananları yorumlar mısınız?

Benim ayrılığımda Trabzonspor’a zarar verecek hiçbir hamle yok.  Trabzonspor’a katkı sağlamak içinde yönetimde kalma kararı aldım. Muhalefet nedir? Muhalefetin olduğu yerde demokrasi gün yüzüne çıkar. Bende yönetim içinde kalarak Trabzonspor için muhalefet yapmaya çalışıyorum. İstediğimiz şeyler,  bize göre doğru olan başkasına göre yanlış olabilir. Buda önemli değil ama doğru bildiğimizi söyleyerek Trabzonspor’un faydasına olsun diye muhalefet görevini üstlendim.

Başkan ile yönetimde bir araya gelme şansı bulamadan muhalefet yapabileceğinize inanıyor musunuz? 

Şuan konuşmam bile muhalefet.  En azından basın yoluyla yapıyoruz. Önemli olan şu, biz şeffaf bir yapı demiştik. Her şeyi birlikte yapacağımızı söylemiştik. Ben bunun adına doğru olanı da yanlış olanı da paylaşırım. Muhalefet dediğiniz illa masaya yumruğu vurmak değildir. Belli şeyleri, doğru şeyleri açıklamakta muhalefettir. Elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Ama şunu da söyleyeyim,  yönetim kurulunun önüne koyulacak konularda destek olmak gerektiğini düşündüğümde her anlamda ölümüne destek olurum.

Sizin bu tavrınız sonrasında yönetim ve başkan tarafından istenmeyen adam olduğunuzu hissederseniz veya istifanız istenirse cevabınız ne olur?

Bana hiç kimsenin öyle bir şey demeye hakkı da yok. Kimse demeye de cesaret edemez.  Bakın kime istifa et denilir biliyor musunuz? Yönetim kurulunda veya bulunduğunuz insanlara topluma hakaret edersiniz, yanlış konuşursunuz, yanlış işler yaparsınız, bulunduğunuz yere yakışmazsınız, işte o zaman bu istenebilir. 

Seçimli olarak gerçekleşecek ilk genel kurula kadar göreve devam edecek misiniz?

Tabi ki, şuan için öyle.