Trabzonspor, Futbol Federasyonu'nun Adana'da yaptığı toplantıda 2010-2011 sezonun tescilinin iptali için yaptıkları başvuruyu reddetmesine sert tepki gösterdi. Açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, federasyonun kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirtti, şöyle dedi:

"Başında olduğu futbol kulübü UEFA tarafından sahte evrak vermekten ceza alan, daha sonra şike yapmaktan mahkemelik olan bir kulübü bırakıp federasyon başkanı olan bir kişinin ekibiyle beraber doğru bir karar vereceğini ve şikeyi kabul edeceğini zaten sanmıyorduk. Biz sadece kanuni olarak hakkımızı aradık."

"FENERBAHÇE'NİN ŞİKE YAPTIĞINA CAS KARAR VERDİ"

Sebahattin Çakıroğlu, Fenerbahçe'nin 6 maçta şike yaptığının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından tescil edildiğini vurgularken de şunları söyledi:

"Federasyon, kendi kanununda diyor ki, (Tescillenmiş bir maçta daha sonradan bir hata, bir yanlış veya bir şike görülürse, maç iptal edilir, puan düşürülür ve gerekli ceza verilir.) Fenerbahçe'nin 6 maçında şike yaptığı tespit edildi. Biz de tespit edilen maçlar için gerekli işlemlerin yapılmasını ve puanlarının silinmesini, gerekli cezaların verilmesini istedik. 2010-2011 sezonun şampiyonluğunun verilmesini talep ettik. Fenerbahçe'nin şike yaptığına karar veren UEFA ve CAS'tır. Onların verdiği kararı bile kabul etmeyen bir federasyonumuz var."

"FEDERASYONDAKİ TRABZONLU YÖNETİCİLER..."

Trabzonspor'un yaptığı başvurunun kabulü için oy kullanan 2 Trabzonlu üye Mustafa Beyazlı ve Taylan Üner'in de bulundukları konumu gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence dilekçesinin kabulü yönünde oy vererek Trabzonspor'un haklarını korumak adına gerekeni yapan 2 üyemizin orada daha fazla durmalarının bir anlamı yok. Bu federasyonunun daha fazla haksızlık yapmaması ve değişmeleri için de adımlar atacağız. Ardından da gerek yurt içi gerekse de uluslararası alanda atılması gereken tüm adımları atacağız. Bu konuda asla geri bir adım atmamız söz konusu olamaz."

BAŞKAN KISA KONUŞTU

TFF’nin, Trabzonspor’un 2010-2011 yılı lig tescilinin iptali konusunda TFF’ye yaptığı başvurunun Federasyon tarafından reddedilmesi sonrasında hurriyet.com.tr’ye konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Söylenecek çok söz var… Söyleyeceğiz” dedi.

Trabzonspor’un önümüzdeki günlerde konu ile ilgili farklı hukuk kanallarını kullanarak, yeni bir girişimde bulunması bekleniyor.