Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bülent Yıldırım 63. dakikada Diego Ribas'ın yerde kaldığı pozisyonda penaltı çalsaydı takımı sahadan çekecektim" dedi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakem Bülent Yıldırım ile aralarında geçen diyaloğu anlattı. Beyaz TV canlı yayınına katılan Hacıosmanoğlu, 0-0 biten maçta 63. dakikada Diego Ribas'ın yerde kaldığı pozisyonda penaltı çalınmış olsaydı takımı sahadan çekeceğini itiraf etti. 

"SOYUNMA ODASIYLA İRTİBATTAYDIM"
Maçta Trabzonspor aleyhine hata olsaydı takımınızı gerçekten sahayadan çeker miydiniz sorusu üzerine: "Ben söylediğim tüm sözlerin arkasında durdum. Maçtan önce bir açıklama yaptım. Maça gidemedim ancak takımın genel menajerini özellikle soyunma odasında beklemesini söyledim. Telefonla sürekli irtibat halindeydik. Eğer bir hakem hatası olsaydı anında talimatla takımı sahadan çekecektim."

"DiEGO'YA PENALTI ÇALSAYDI ÇEKECEKTİM"
Hacıosmanoğlu'na maçın 63. dakikasında Fenerbahçe'nin Diego Ribas'la penaltı beklediği pozisyonda penaltı çalınması halinde ne yapacağı soruldu. Hacıosmanoğlu bu pozisyonda penaltı çalınması halinde penaltı atılmadan "Takımı sahadan çekecektim" açıklamasını yaptı.

"BiZ KARANLIK ODALARDA KONUŞMAYIZ"
"Futbol karanlıkta olduğun için beyaz konuşmalarımız ters anlaşılıyor. Federasyon Başkanı, MHK, Kurullar ve üyeleri var. Hakemler var. Futbolun adaletli olmasını istiyorsak bu unsurların birbiriyle konuşmasında hiç sakınca yok. Keşke herkes birbiriyle konuşsa. Ama toplumdan bir şey saklamadan açık olsa. Bu konuşmalar daha önce karanlık odalarda yapıldığı için şimdi bizim çıkışımız insanlara ters geliyor. 

"DEMİRÖREN'İ ARADIM"
Yıldrım Demirören'i de aradım. MHK Başkanı'nı da aradım. Benim söylediğim şu: "16 maç oynandı. İlk yarıda 15 puanımızın nasıl hakem hatalarıyla gittiğini basın toplantısı yapıp tek tek anlatacağım. Benin 15 puanımız gitmiş. Rakiplere dağıtılan puanları hiç anlatmayacağım. Bana bu puanları verseniz bugün şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyim. Bu sadece bize yapılmıyor. Anadaolu takımlarımız da bundan mağdur oluyor. Her sezon en az 4 maç 5 maçları heba oluyor. 

"SOYUNMA ODASINA GİRDİM" 
Geçen sezonda Avni Aker'de yarıda kalan maçta soyunma odasında hakem Bülent Yıldırım'la konuştuğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, "İptal edilen maçta soyunma odasına gittim. O maçtan önce de hakeme büyük epki vardı. Camiamızda bu atamaya tepki vardı. Maçtan önce soyunma odasına girdiğimde Yıldırım'dan şunu istedim, "Ben sizin hakkınızda hiç konuşmadım. Benim sizden isteğim 'kim hakkediyorsa, o kazansın'. Maç sonu yorumcular da sizi değil futbolu konuşsunlar. Allah'tan bunu niyaz ediyorum." 

"MAÇI TATİL ET DEDİM"
Lehime de aleyhime de yapılsa rahatsızlık duyarım. O gün maçı da çok iyi yönetti. Bizim taraftarlarımızı yaptığı hareketlerden de üzüntü duydum. Tatil ettikten sonra da odasına girdim. Bana dedi ki, "İsterseniz maçı devam ettirebilirim." Ama o maç devam ederse daha büyük sorunlar çıkabileceğini söyledim. Ben istemiyorum dedim. Taraftarlarımızın sebep olduğu olaylardan maç iptal edilmişti. Futbol kamuoyundan özür diliorum bu atmosferi yaşattığımız için.

HABERİN VİDEOSU;