Avrupa Ligi L Grubu'nu gol atamayarak tamamlayan Oscar Cardozo Süper Lig'de ise bambaşka bir kişiliğe bürünüyor. İç saha maçlarında taraftarlarla ayrı bir bağ kurarak saha içinde daha aktif olan Cardozo, Avni Aker'de ligde son 4 maçta attığı 7 golle bir anda kendisini krallık yarışında buldu. 4-1 kazanılan Gençlerbirliği maçında bordo- mavililerle ilk 'hat-trick'ini yaşayan tecrübeli futbolcu, ligde attığı 8 golle Demba Ba'yla üçüncü sırayı paylaşıyor. 

Kötü gidişat bitmeli 
Teknik direktör Ersun Yanal, bugünkü Çaykur Rizespor maçında Cardozo'dan çok şey bekliyor. Paraguaylı forvet ile Legia maçından sonra sık sık özel görüşmeler yapan Yanal'ın, "Son 3 maçı kazanamadık. Rizespor ile bu kötü gidişatı bitirmeliyiz. Kendini göstermelisin. Sen iyi oynarsan kazanırız. Elinden gelenin en iyisini yapmalısın. Bu kritik bir maç ve takımın yeniden ivme kazanması gerek. Bunun için de bir başlangıç yapmalıyız" dediği belirtildi.

6 maçta 19 gol attı
Bordo-mavili takım sahasında oynadığı son 6 resmi maçta rakiplerine 19 gol atmayı başardı. Evinde oynadığı son 6 maçın 5 tanesini kazanan 1 tanesinde berabere kalan Trabzonspor kalesinde ise 9 gol gördü ve +10 averaj elde etti.