Galatasaray derbisine büyük bir motivasyonla hazırlanan Trabzonspor'un forveti Cardozo, "Büyük maçlardaki ilk golümü atmayı amaçlıyorum" dedi. Bordo- mavili takımın bu sezonki gol yükünü çeken Cardozo, ligde attığı 15 golle gol krallığı yarışını sürdürüyor. Ligde geride kalan haftalarda 23 maça çıkan Paraguaylı yıldız, bir kez hat-trick yaparken 2 maçta da 2'şer kez fileleri sarstı. Cardozo'nun fileleri sarstığı 11 maçta hiç mağlubiyet almayan Fırtına, 3 kez berabere kaldı, 8 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Paraguaylı golcü oyuncu, 15 golünün 12'sini Avni Aker'de 3'ünü ise deplasmanlarda attı. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cardozo, TT Arena'da 3-0 kazandıkları Galatasaray maçında 87 dakika, Konya'da 3-0 kaybedilen Beşiktaş maçında 90 dakika ve Avni Aker'de golsüz biten Fenerbahçe maçında yine 90 dakika sahada kalmasına rağmen gol atma başarısını gösteremedi. 

TARİFSİZ BİR DUYGU 
Galatasaray derbisine özel bir motivasyonla hazırlanan Cardozo, "Gol atmak benim için tarifsiz bir duygu. Gollerimi atarken de Trabzonspor'un başarısına da katkıda bulunmak istiyorum" 
ifadesini kullandı.

KAFASI SÜRÜNDÜRÜR SOLU ÖLDÜRÜR
Cardozo, bu sezon ligde attıgı 15 golün 5'ini kafayla filelere gönderdi. Paraguaylı golcü, geri kalan 10 golünün tamamını ise sol ayagıyla attı. Cardozo, 3 golü de penaltıdan kaydetti.