Kupada Sivasspor maçında oynamayan Oscar Cardozo için, “Sakatlığı nedeniyle Napoli'ye karşı forma giyemeyebilir” haberleri yapılıyordu. Fakat işin aslı çok geçmeden ortaya çıktı ve yıldız futbolcunun hem Trabzon hem de İtalya'daki karşılaşmalarda forma giyebileceği öğrenildi.

Sivasspor ile oynanan geçtiğimiz haftaki Türkiye Kupası maçı öncesi ilk 11’i gören taraftarlar büyük bir sürprizle karşılaşmıştı. Oscar Cardozo’yu 18 kişilik kadroya dahil etmeyen teknik direktör Ersun Yanal, Mustapha Yatabare’yi ilk 11’e alarak, kadroda değişikliğe gitmişti. Hafta başından bu yana 31 yaşındaki oyuncunun sağlığı hakkında, “Cardozo’nun bel fıtığının yanı sıra, karın fıtığı da bulunuyor” tarzındaki haberler, taraftarları Napoli maçı öncesi tedirgin ediyordu. Fakat edinilen bilgiler zorlu eşleşme öncesi camiayı sevindirdi. Ersun hocanın en güvendiği oyuncuların başında gelen Cardozo’nun aslında korkulacak bir durumunun olmadığı ortaya çıktı. ‘Paraguaylı’nın belindeki ağrıları nedeniyle Napoli’ye karşı forma giyemeyecek’ haberlerinin de haliyle asılsız olduğu belirtildi

Takımının en deneyimlisi

Sarı kart cezası nedeniyle Başakşehir karşısında oynayamayacak olan Paraguaylı futbolcu 19 Şubat’taki Napoli maçına özel olarak hazırlanıyor. Tecrübeli hocanın, saha içindeki en büyük kozu olan Cardozo da Avrupa kupalarındaki suskunluğunu İtalyan temsilcisi önünde bozmak istiyor. Avrupa kupalarında takımının en deneyimli ismi olan Cardozo arkadaşlarıyla da tur bileti için sürekli diyalog halinde.
Editör: TE Bilişim