Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Oscar Cardozo'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Paraguay Milli Takımı'nın Copa America kadrosu açıklanırken, 31 yaşındaki forvete de davet geldi. Milli formayı en son 2013'teki Guatemala maçında giyen oyuncu, 11 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Şili'de düzenlenecek dev turnuvada, iki yıllık aranın ardından tekrar ülkesi için top koşturacak.  

Cardozo'nun uzun süredir milli takıma çağrılmamasının bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Oyuncunun iki yıl önceki Guatemala maçının ardından milli takımı bıraktığı sanılıyordu. Ancak yıldız futbolcunun durumunun böyle olmadığı geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklama ile ortaya çıkmıştı.  
Milli takımı bıraktığı yönünde bir kararı bulunmadığını ifade eden oyuncu, "Milli takımı bıraktığım haberleri nereden çıkıyor bilemiyorum. Ben oynadığım kulüplerde hep formumu üst düzeyde tutarak milli takıma da çağrılmayı ve ülkeme destek olmayı istiyorum" demiş, bunun üzerine harekete geçen federasyon yetkilileri oyuncuyu tekrar gündemlerine almıştı.   
Editör: TE Bilişim