Türkiye Kupası’nı kazanmak istediklerini dile getiren yetenekli futbolcu, bu hedefi yakalayarak Avrupa’ya gitmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’den övgü dolu sözlerle bahseden Castillo, Trabzon’da mutlu olduğunu belirtirken, uzun yıllar burada kalmayı düşündüğünü vurguladı.  

TRABZON'DA UZUN YILLAR KALABİLİRİM

Trabzon’un en çok neyini sevdin?

İnanılmaz derecede mutlu olduğum bir şehir. Trabzon hakkında negatif bir şey söyleyemem. Belki her şeyini sevdim diyebilirim. En çok da insanların bize gösterdiği ilgi çok mutlu ediyor. Örneğin alışveriş yaparken insanlar ‘bunu mu veya başka bir şey mi istiyorsunuz’ diye yardım etmeye çalışıyor. Bazıları poşetlerimizi taşımaya yardım ediyorlar. Bunlar kolay şeyler değil. Başka şehirlerde olsaydık belki de bunları yaşayamazdık. Yemekleri çok sevdim. Trabzonspor hem takım hem de Trabzon şehri olarak gerçekten bir oyuncunun isteyeceği her şeye sahip. Ailemle birlikte burada çok mutluyuz. İnsanların bize gösterdiği ilgi uzun yıllar burada kalma hissiyatı veriyor.

AYRILMAK İÇİN SEBEP YOK

Daha önceki röportajlarında İspanya ve İngiltere’de oynama hedeflerin olduğunu söylemiştin. Şu anda bu hedefe ne kadar yakınsın? Transfer teklifleri geliyor mu? Castillo burada uzun süre kalacak mı?

Öncelikle şunun net olarak bilinmesini istiyorum: Trabzonspor’da oldukça mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesi, Avrupa’da bile söz sahibi kulüplerden biri Trabzonspor. Bana sunabilecekleri en iyi imkanları sunuyorlar. Her şartta yardımcı oluyorlar. Burada mutsuz olmam için hiçbir nedenim yok. Ayrılmak için de bir sebebim yok. Burada hem ailem hem ben olabildiğince çok fazla sayıda mutluluklar yaşadım. Mutlu olmaya da devam ediyoruz. Dolayısıyla ayrılmak gibi bir hedefim yok. İngiltere ve İspanya Avrupa’nın en iyi liglerinden, buralarda oynamayı her futbolcu ister. Hem kulüp hem de benim için iyi sonuçlanacak bir teklif gelmediği sürece buradayım. Ben Trabzonspor’da oynamaya son derece odaklanmış durumdayım. Transfer söylentilerini okuyorum ama şu an kesin bir şey yok.

ÜLKEMDE DE AYNI DURUM VAR

Türkiye'de yabancı kuralı hakkında tartışmalar yaşanıyor, bir yabancı olarak bu konuda neler söylersin? Kolombiya'da aynı tartışmalar yaşansa neler ne düşünürsün?

Anlayışla karşılamak zorundayız. Eğer böyle bir limit koyulursa da koyulmazsa da devam etmek zorundayız. Yetenekli oyuncular zaten var, onlar zaten oynuyor. Belki limit koyulursa başka şeyler konuşulacak. Belki Türk halkının istediği farklı bir durum olabilir. Benim bu konu hakkında yorum yapmam çok sağlıklı olmayabilir. Ülkemde de bu durumla karşılaşıyoruz. Bazen limit kaldırılıyor, bazen geri geliyor.

EN İYİSİ MESSİ

Futboldaki idolüm var, tabii ki Messi. Her zaman Messi oldu. Çünkü Messi dünya futboluna sunulduğu zaman, zirveye çıktığı zaman onun yaptığı işleri daha önce yapabilmiş herhangi bir insanın olduğunu düşünmüyorum. Hatta belki sonradan da yapabilecek kişiler olduğunu düşünmüyorum. Belki bir Messi daha dünyaya gelmeyecek. Dolayısıyla her yaptığı iş benim için çok değerli.

DÜNYA ONLARI KONUŞACAK

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür hakkındaki düşüncelerin neler?

Her iki oyuncu da muhteşem yeteneğe sahipler. Avrupa’da çok büyük kariyerler yapabilecek, dünya futbolunda isimlerinden söz ettirebilecek futbolcular. Beni en çok şaşırtan çok genç olmalarına rağmen sahada gösterdikleri olgun futbol. Dışarıdan seyrederken yaşlarını bilmezseniz, ikisi için ne kadar tecrübeli oyuncular diyebilirsiniz. İkisi de böyle. Çok yetenekliler. Sadece biraz daha üstüne koymaları gerekiyor. Onlar gibi futbolda çok az oyuncu var. Bu özgüven onlara çok şey kazandıracak.

EN ÇOK ACI ÇEKEN BİZLERİZ

Trabzonspor’un ligdeki konumu futbolcuların üzerinde bir hayal kırıklığı yaşattı mı?

Tabii ki biz oyuncular olarak çok üzülüyoruz. En az taraftarlarımız, belki onlardan daha fazla üzülüyoruz. Çünkü biz sahada olan insanlarız. En çok bu işin acısını çeken kişiler bizleriz. Taraftarlarımız da bizi her şartta desteklemeye çalışıyorlar. Tabii ki onların da bir şeyler söyleme hakları var. Onlar da üzülüyorlar. Çünkü burayı kendi takımları olarak görüyor ve benimsiyorlar. Bunu hissedebiliyorsunuz.

HERKES MUTLU OLACAK

Onların bilmesini istediğim tek şey var; bize inansınlar. Biz de çok üzülüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz düzeltmek için. Gözle görülür bir düzelme var takımımızda. Yapabiliriz, hala imkansız olan bir şey yok. Ligin ilk yarısı bile bitmedi. Önümüzde çok zaman var. Biz bunu yapabilecek kapasitede ve kalitedeyiz. Biraz daha sonuçları düzeltmeye ihtiyacımız var, bunlar düzelince çok güzel tablo ortaya çıkacak. Herkes mutlu olacak.

YARIŞTAN KOPMADIK

Sezon başında çok da iyi sonuçlar alamadık. Bu sonuçlardan dolayı yarışta da biraz geriye düştük ama şu an daha iyi çizgimiz var. Her maç üstüne koya koya gidiyoruz. Üç puan almaya çalışıyoruz. Kazanıyoruz da artık. Dolayısıyla üstümüzdeki rakiplerin kendi aralarında oynayacakları ve hatta zor rakiplere karşı oynayacakları maçları var. Biz de bunları iyi değerlendirebilirsek önümüzdeki bu fikstürden olabildiğince fazla sayıda galibiyet alabilirsek tabii ki yarışın içine tekrardan girebiliriz.

HERKES OYNAMAK İSTER...

Geldiğin günden itibaren yeterince forma şansı bulduğuna inanıyor musun?

Oynayıp oynamama mevzusu açıkçası hocaların kararı olan bir şey, bizim oyuncular olarak söyleyeceğimiz doğru bir şey olmaz. Çünkü 25 oyuncu var burada. Çok kaliteli bir kadronun içerisindeyiz. Herkes oynamak ister ama sadece 11 kişi sahaya çıkabiliyor. Biz de oyuncular olarak hocamızın verdiği bu kararlara saygı duymak zorundayız.

KUPA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

 Castillo’nun Trabzonspor’daki hedefi neler?

Kişisel olarak hedeflerim var tabii ki. Taraftarlara çok daha iyi bir Castillo izlettirme hedefim var. Kupayı kazanmak da istiyoruz aynı şekilde. Ligde ne kadar başarılı olmak istiyorsak kupada da aynı başarıyı yakalamayı amaçlıyoruz. Türkiye Kupası konusunda iddialıyız. Çünkü bu kupayı kazandığınızda Avrupa’da direkt oynama şansınız oluyor. Bu nedenle kupa önemli bir hedef. Taraftarlarımıza kupayı hediye edebilirsek çok mutlu olacağım. Bu takım kupayı daha önce kazanmış, yine kazanabilir. Dolayısıyla sadece biraz daha konsantre olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğinin biraz daha fazlasını yapmalıyız. Bu kalite ve yetenek bizde var.

RIZA HOCA GÜVEN VERİYOR

Ersun Yanal ile bir uyum sorunu yaşadınız mı? O dönem çok mutsuz gözüküyordun...

Beni Trabzonspor’a aldıran Ersun hocaydı. Onunla bir sorun yaşamadım. Birlikte iyi çalışıyorduk. Ama sonuçlar iyi değildi. Futbol böyle bir oyun. Sonuçların iyi olmadığı dönemde de mutlaka bir ayrılık yaşanıyor. Yeni hocamız da bana çok ilgi gösteriyor, güven veriyor ve elinden gelen bütün yardımı göstermeye çalışıyor. Mutsuzluk diye bir şey yok, gelecekte de olmayacak.

10 TANE GOL ATARSAN NİYE 11 TANE ATMADIN DERLER

Defansa yardım etmediğin yönünde eleştiriler var, buna katılıyor musun?

Eleştiriler her zaman olacak. Futbolda ne yaparsanız yapın, bir maçta 10 tane gol atın, neden 11 tane atmadınız diye eleştiri gelir. Dolayısıyla bazı maçlarda hem taktik gereği hem maçın atmosferi gereği hücum veya savunma yapmanız gerekiyor. Bu eleştirilerin sonu gelmez. Ne yaparsanız yapın muhteşem maç oynasanız da eleştiri gelir. Bu eleştirileri okuyorum ama ben kendi işimi ve hocamın benden istediklerini yapmaya çalışıyorum. Bu eleştirilere fazla takılmıyorum.

MİLLİ TAKIMA DÖNMEK İSTİYORUM

İki senedir Kolombiya milli takımına davet edilemedin, bu durumu neye bağlıyorsun?

Hocamızın kararı. 25 oyuncu tercih edebiliyor. Belki o an oynanacak olan maçın önemine göre farklı oyuncular tercih edilebiliyor. Ben her zaman saygı duymak zorundayım. Tabii ki milli takımda daha önce oynamış bir oyuncu olarak da her zaman oynamak isterim. Her oyuncunun hayalidir milli takımda oynamak. Ama çağrılmadığınız zaman da saygı duymaya, dışarıdan desteklemeye devam ediyoruz.(Karadeniz)