Birliğin eski başkanı İlhan Cavcav, “Benim adayım Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’dur” dedi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Kulüpler Birliği başkanlığını bırakacağını açıklamasından sonra 6 Ağustos’ta yapılacak seçim için şimdiden kulisler hareketlenmeye başladı. Kulüplerin genel eğilimi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın birliğin yeni başkanı olmasından yana. Orman da prensip olarak konuya sıcak bakıyor. Fakat Cavcav, kendi adayının Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu olduğunu söyledi. Cavcav, “Üç büyüklerin başkanları daha önce yönetti. Yeni başkan Anadolu’dan olmalı” dedi.

ŞARTLARIN OLUŞMASINI BEKLEYECEK

SİYAH beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, seçimlere henüz çok süre olduğunu ve kesin konuşmanın erken olduğunu vurgularken, şartların oluşması halinde başkanlığı düşünebileceğini söyledi. Orman, adaylık konusunda Kulüpler Birliği’nde bir fikirbirliğinin olmasını istiyor. Kulislerde Fenerbahçe Kulübü’nün de aday olması halinde Orman’ı destekleyeceği konuşuluyor. 
Zaten uzundur birlik toplantılarına katılmayan F.Bahçe ya Sivas ya da Beşiktaş’a temsil vekaleti veriyordu.

ESKiŞEHiRSPOR BAŞKANI DA ADAY

Halen başkanlığı sürdüren Cavcav ise futbolun zaten üç büyüklerin emirleriyle yönetildiğini savunarak, “Ben devam edebilirdim ama 18 kulüp ayrı ayrı konuşuyor. Birlik olarak bir karar veriyoruz sonra gidip TFF’ye ‘Sen bildiğini yap’ diyorlar. 5+3 yabancı kuralında gördük bunu. Benim adayım İbrahim Hacıosmanoğlu. Sayın Orman aday olursan kesinlikle destek vermem” dedi. 
Diğer yandan Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan da adaylığını koymayı düşünüyor.