Trabzonspor camiasında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Seçimin iddialı isimlerinden Hacıosmanoğlu, kısa vadeli borçları çözmek için kaynak aramaya başlarken, Hekimoğlu ise ‘ortak aday’ üzerinde uzlaşılması gerektiğini düşünüyor.

Fanatik'in haberine göre; Bordo-Mavili camiada nisan ayında yapılacak olağanüstü kongrenin heyecanı artmaya başladı... Her geçen gün farklı isimler kulislerde konuşulurken, ön plana ise İbrahim Hacıosmanoğlu ve Celil Hekimoğlu çıkıyor. Hacıosmanoğlu, çalışmayı düşündüğü insanlarla sürekli toplantı halinde bulunurken, kulübün ekonomik yapısını ve kısa vadeli borçları çözmek için de kaynak aramaya başladı. Hekimoğlu cephesi ise aceleci davranarak, hata yapmak istemiyor. Seçimde başka bir adayla yarışmak istemeyen Hekimoğlu, camianın büyük bir kısmının tek bir aday üzerinde uzlaşması gerektiğini düşünüyor.

Şener, Alp’i destekliyor

Hekimoğlu’nun eğer bu isim kendisi olursa başkanlığa aday olacağı, ortak aday olarak bir başkasının kongreye girmesi halinde ise o isme gereken tüm desteği vereceği öğrenildi. Öte yandan Camianın belirleyeceği ortak aday noktasında Nuri Albayrak’ın da adı geçiyor. Trabzonspor camiası, Albayrak’ın kısa vadeli sıkıntıları çözebileceğine inanıyor. Usta yönetiminden istifa eden Mehmet Yiğit Alp’in de kongreye girebileceği konuşuluyor. Camia’nın sevdiği isimlerin başında gelen eski başkan Sadri Şener’in de Alp’i destekleyeceği belirtiliyor.

Eski yöneticiler bir araya geliyor

Mevcut Başkan Muharrem Usta’nın sürpriz bir kararla kongre kararı alması sonrasında Bordo-Mavili camiada hareketli anlar yaşanıyor. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen önderliğinde, kulübün eski yöneticileri, asbaşkanları ve kurul başkanları bir araya gelecek. Bu toplantıda camianın izleyeceği yol haritası belirlenecek.

Fotospor'a göre; Son iki günde yaşanan gelişmeler ise ibrenin Nuri Albayrak’a dönmesine neden oldu. İbreyi Albayrak’a döndürenler ise ibra edilmemesi için uğraşanlar. Bu isimlere göre Albayrak, siyasi iradenin desteğini alabilecek tek kişi. Yelpazesi geniş bir yönetim de kurabilir. Albayrak için en önemli şart başka bir adayın çıkmaması. Bu cephe Celil Hekimoğlu ile bir araya geldi ve destek istedi. O desteği de aldı.

DİVAN BAŞKANI VE ÖZKAN SÜMER DE ALBAYRAK DİYOR…

Divan Başkanı Ali Sürmen’in de, Nuri Albayrak adına sıcak bakması Muharrem Usta’nın işini zorlaştıracak gibi duruyor… Sürmen’in Albayrak’ı istemesinin birinci nedeninin ise Özkan Sümer’in de Albayrak’a yakın durması. Her ortamda, “başkan olacak kişi siyasi iradeye yakın olacak. Yakın olmakla yetmez siyasi iradede etkin olacak etkin olmakla yetmez, Cumhurbaşkanını da yakın olacak… Çünkü, devlet desteği olmadan Trabzonspor’un şu mali durumu atlatması imkansız” sözleri ile Sümer’in Albayrak’ı işaret ettiği konuşuluyor.

Sümer, Nuri Albayrak’ın başkan olduğu seçimde Albayrak’ı desteklemiş hatta başkanlığı döneminde profesyonel olarak görev de almıştı.