Trabzonspor'dan, Premier Lig ekibi Sunderland'e kiralık olarak giden, oynadığı maçlardaki performan sonrası, takımın İtalyan menajeri Di Canio'dan tam not alan Ondrey Celustka'nın sezon sonunda bordo mavili takıma dönüp dönmeyeceği merak konusu oldu.

Bu konuda futbolcunun menajeri Mithat Halis, çok önemli detaylara dikkat çekti.  
 
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Halis, "Trabzonsporlu yetkililerle birlikte Celustka'yı Avrupa Ümit Milli Takım Turnuvası'nda gördük. Beğendiler. Şenol Güneş, 'biz bu tür genç oyuncuları alalım, yetiştiririz' dedi.  Bonservisi için Slavia Prag 900 bin euro istiyordu. Kendisiyle yapılan görüşmede ise Almanya ve İngiltere'den teklif alırsa, transferde önünün açılacağına dair söz verildi. Trabzonsporlular yardımcı oluruz diye söz vermişlerdi. Gerçekten de böyle oldu" dedi.  
 
TRABZONSPOR SÖZÜNÜ TUTTU 
Celustka'nın en iyi olduğu yer stoper, en kötü olduğu yer sol bek,. Sağ bek de oynadı. Sol bek de oynatıldı; orijinal yeri olmamasına karşın yüzde 70 performansla oynadı. Kendisini çok geliştirdi. Buna rağmen Sunderlandliler, onu Avrupa Şampiyonası'ndan tanıyorlardı, istediler. Böyle olunca Trabzonspor söz verdiği için, sana yardımcı olacağız dedikleri için kiralık transferine izin verdiler" şeklinde konuştu. 
 
ÜNAL KARAMAN VE MUSTAFA REŞİT AKÇAY GÖNDERMEK İSTEMEDİ;
Mithat Halis, Trabzonspor'un Celustka'yı göndermek istemediğini dikkat çekerek, "Mustafa Reşit Akçay göndermek istemedi; çünkü Celustka'yı oynatıyordu. Hatta Ünal Karaman, 'Şimdi gidip orada iyi top oynarsa başımız belaya girer. Fakat söz verdiğimiz için gönderelim. Çocuğa söz verdik, ayıp olur ' dedi. Orada iyi oynadığı için Trabzonspor'u suçlamak değil; ama kutlamak gerek. Sözünü yerine getirdi. Geçen sezon Tolunay Kafkas, Celustka'yı göndermedi. Rus takımı Terek, 3 milyon euro bonservis parası vermişti. Ama bu sezon farklıydı; çünkü söz verilen bir ülkeden teklif geldi. Trabzonspor sözünü tuttu" dedi. 
Editör: TE Bilişim