TSYD Trabzon Şube Başkanı Cevat Kol'un açıklamaları; 

 Kamuoyuna duyuru.. 
     Bir yılı aşkın bir süredir görevde bulunduğumuz TSYD Trabzon şube başkanlığı görevinde sona geldik. Dernekçilik fedakarlık, özveri ,proje üretmek, saygı, sevgi, dayanışma ister. Tecrübe ister, en önemlisi çalıştığı makamı kendi ego ve menfaatleri için kullanmamayı yok sayar. Bu konularla ilgili ayrıntılı açıklamayı kongrede yapacağım. 
    Birlikte göreve geldiğimiz dört arkadaşımız planlı bir şekilde istifa etmiştir .Anadolu ajansından Selçuk Kılıç yine aynı kurumda ve Ankara’da çalışan Selçuk Aval’ı arayarak kendi menfaatleri  “ben ayrılıyorum sende ayrılabilirsin” diyerek istifasını istifa desteği istemişti. Yönetime Selçuk Kılıç tarafından önerilen ve işleri nedeni ile zaman ayıramayan bu arkadaşımız “fayda sağlayamıyorum haklısınız” diyerek istifa etmiştir.  İş ile dernekçiliği birbiri ile ayıramayanlar 5 kez daha istifa etmeye kalkmasına rağmen derneğin selameti için gönlü alınarak engellenmiştir. Küskünlüklerini buradan yazıp kendisini rencide etmek istemem.. Dernek ile ilgili bilgileri sık sık dışarıya sızdırıp kendi sorunlarını derneğin sorunlarıymış gibi yazdıranlarla bu işin yürümeyeceği kesindi..
   İstifa edenlerden ikisi de Günebakış gazetesi spor servisinden Rahman Turan ve Rize muhabiri Alihan Telatar’dır. Daha ilk toplantıda Rize temsilcisi Osman Can’ın değiştirilmesi için gazeteci olmayanların imzaları ile bir tutanak düzenleyip getirmiştir. Kendisine karşı çıkıp sert bir dille uyararak ilk toplantıda istifası istenmiştir. Kendisi bugüne kadar beklemiştir. Osman Can hala görevinin başındadır. Spor müdürü Rahman Turan ile ilgili konuyu ise buradan değil kongrede üyelere anlatacağım. Kısaca biz bu işi beceremedik. Doğru işler doğru insanlarla yapılır. Yapmak kadar seçmekte önemlidir. Seçemediğimi açıkça itiraf ediyorum.
  Üretmeyen, sağlıklı çalışmayan bir yönetimin daha fazla bir arada olmasının anlamsız olduğunu ve son yaptığımız toplantıda arkadaşlara ilettim. Olağanüstü bir kongreye gitmemiz gerektiğini söyledim. O zaman düşünmeyenler Mustafa Reşit Akçay ile yaptığım röportaj sonrası istifa etmeleri düşündürücü ve manidardır. Üstelik aynı kurumda çalıştıkları arkadaşları ile birlikte bu istifaları gerçekleştirmesi düşündürücüdür. İş ile görev yaptığı derneğin işlevlerini birbirleri ile karıştıranlar istifa ederek en doğru kararı vermiştir. 17.06.2013 haziran tarihinde olağanüstü kongre kararı alacağız. Bu kongrede aday olmak, herhangi bir yönetimlerde yer almam söz konusu değildir. Yedek üyelerimizle ilgili devam etme düşüncemiz ise hiç gündemimize gelmemiştir.
Saygılarımla..