Hakemleri maç maç değerlendiren Alp, şu ifadeleri kullandı: "Özgür Yankaya'nın yönettiği Beşiktaş- Kasımpaşa maçında yardımcı hakemin 2 hatalı ofsayt pozisyonu var. Hüseyin Göçek'in yönettiği maçta Eskişehir'in attığı ilk gol 9 santim ofsayt. Bursa-F.Bahçe maçında yardımcı hakem 2 ofsayt hatası yaptı. Fırat Aydınus ise çok başarılı bir maç yönetti (Volkan Demirel'e 'vatan haini' diye bağırılmasıyla ilgili), teşekkür ediyorum. İstediğimiz, arzuladığımız hakem tipi budur. G.Saray-Trabzon maçında Yekta Kurtuluş'un el pozisyonu var. Haftanın en kritik maçındaki bir hataydı. Hatayı biz de kabul ediyoruz. Orta hakem Mustafa İlker Coşkun, pozisyonu göremiyor. 

HATAYI KABUL EDİYORUZ 
Yardımcı hakemin görevi de sadece ofsayt pozisyonlarını takip etmek değildir. Kendimi onların yerine koyuyorum. Sonradan izlediğimde görmemesine hak verdim. Ama herkes yaptığı hatanın cezasını çekecek. Benim için büyük-küçük takım diye bir şey yok. Ayrım yapmadan, hakemlerin en adil şekilde sahaya çıkıp işlerini yapmalarını istiyoruz. Yeni bir nesil yakalayacağız."

KÜFÜR İÇİN TERCÜMAN MI KOYALIM?
"Sahada hakemlere edilen birkaç farklı yabancı dilde küfredildiğini ben de gördüm. Sahaya tercüman koyacak değiliz. Hakemlerimize devamlı küfür ediliyor. Bu konuda bir ilerleme var. Zaman içerisinde bunlar da ortadan kalkacak."

DERBİ DIŞINDA GENELDE BAŞARILIYDILAR
"TFF'nin hakemlere yönelik aldığı kararı doğru. Hakemleri koruyacağız. Koridorlarda hakemlere sarf edilen sözlerin kayıtları var elimde. Burada okumaya terbiyem el vermiyor. Geçtiğimiz yıllarda 7 ve 8. haftalarda hakemlerde düşüş olurdu. Bu kez bu haftalarda sıkıntı yaşamadık. Geçen hafta kritik gözüken Galatasaray- Trabzon derbisi dışında, genel anlamda başarılıydılar."

FUTBOLCULAR İYİ NİYETLİYDİ
Gecen haftanın maçlarında futbolcular, sahada iyi niyetli davrandı. Futbolcular iyi niyeti yansıtınca, güzel futbol izleyebiliriz. Tüm futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Sonraki maçlarda da aynı görüntüyü yaşamak istiyoruz."

BASKIDA İPTAL EDER
"Yunanistan'da hakemlere saldırı sebebiyle ligler iptal edilmişti. Bizim hakemlerimiz de öyle bir durumda kalırsa, maçı iptal edebilir. Bir hakem psikolojik olarak ağır baskı altındaysa, maçı yönetemeyecek duruma gelirse, iptal eder."

ÇAKIR 3-4 GÜNE TABURCU EDİLECEK 
Cüneyt Çakır'ın ani bir rahatsızlığı oldu. Ailesi ve doktoruyla görüştüm. 3-4 güne kadar taburcu edileceğini öğrendim. 1 hafta, 10 gün içinde de antrenmanlara başlayacak."
Editör: TE Bilişim