CHP PM üyesi ve Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu' nun TBMM' ye sunduğu kanun teklifi hakkında bir açıklama yayınladı. Canalioğlu açıklamasında 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor olduğunu vurgulayarak TFF'yi görev başına çağırırken CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sporuda içine katarak verdiği Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi’ne sert çıktı.

İşte Canalıoğlu'nun o açıklamalar,

Türk Futbol tarihimize önemli katkıları olmuş, kurulduğu 2 Ağustos 1967 yılından günümüze kadar İkinci Lig Kırmızı Grup Şampiyonluğundan başlayarak  Kıbrıs Barış Kupasında 1 kez,  Süper Ligde 6 kez,  Türkiye Kupasında  8 kez, TFF Süper Kupasında 8 kez, Başbakanlık Kupasında 5 kez Şampiyonluğu kazanmıştır. Ayrıca Avrupa Kupalarında da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmiş, yetiştirdiği oyuncuları da Türk Milli Futbol Takımımızda  başarılı bir performans gösteren TRABZONSPOR KULÜBÜ’nün  yanı sıra, aynı zamanda TRABZON kenti bir Futbol Endüstrisi olarak ülkemizde bulunan her kategorideki futbol takımlarına da futbolcu yetiştirmiştir.

Bütün bunların yanı sıra ülke futboluna başarılı teknik adamlar ve yine başarılı hakemler yetiştirmiştir. Bu sporcularımız ve teknik adamlarımız görev yaptıkları takımlara katkı sağlamışlar. Görevlerini yaparken de centilmenlik anlayışı içerisinde kalmışlardır.

Böylesine tarihsel bir derinlik içerisinde Türk Futbol tarihine önemli katkıları bulunan Anadolumuzun güzide kulübü TRABZONSPOR, 2010-2011 Süper Lig futbol sezonunu Fenerbahçe ile aynı puanda kapatan ancak her iki takımın kendi arasında oynadığı maçlarda averaj kazanan Fenerbahçe lig şampiyonu ilan edilmiştir.

Bu süreçten sonra Türkiye Futbol Federasyonunca ve Türk kamuoyunca çok yakinen takip edilen şike olayları ülke gündemimize girmiştir.

Şike olayları ve soruşturmaları devam ederken başlamasına çok az bir zaman kalan Avrupa ligi şampiyonasına, UEFA Trabzonspor’un katılmasını yaptıkları incelemeler sonrasında uygun görmüştür.

Bunun anlamı Trabzonsporun 2010-2011 Süper Lig  Şampiyonu olduğu hukuksal olarak ve vicdani olarakta kabul görmüş olduğudur. Bu tescil CAS ve UEFA tarafından da tescillenmiştir. Bunun sonucu olarakta Fenerbahçe 2 yıl Avrupa’ dan men cezası almıştır. Şike olayına karıştırdıkları belirlenen kulüp yöneticileri de yargılamaları sonucunda çeşitli cezalara çarptırılmıştır.

Bu gelişmelerin sonucunda 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluğu da kesinleşen Trabzonspor Kulübü TFF den Kupasını beklemekte hukuksal olarak yaptığı eylemlerde de taraftarlar bu haklı beklentilerini dile getirmektedirler.

Spor yönetmeye çalışan TFF her şeye gözlerini kapatıp anlamsız savlarla kupa gündemimizden kalkmıştır söylemlerinde bulunmuştur.

Trabzonspor camiası ısrarla haklı talebini sürdürürken CHP Milletvekili Sezgin TANRIKULU’nun sporuda içine katarak verdiği Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi’nin sporla ilgili bölümü Trabzonluları ve Trabzonspor taraftarlarını derinden yaralamıştır.

Adalet ve hukukun üstünlüğü sporda da aranmalıdır. Spor siyaset üstüdür. Saha  içi ve saha dışı olaylarla futbol büyük bir belirsizlik içine sokulmamalıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) den beklenen hakkaniyet, eşitlik ve adalettir. Verilen kararlar vicdanları sızlatmamalıdır.

TFF nin şike olayı bizim için kapanmıştır söylemi ne hukuka ne de vicdanlara uymamaktadır.

Sonuçta şike yapıldı mı?  Yapılmadı mı?  Bu CAS ve UEFA ve mahkemelerce teyit edildi mi? Edilmedi mi?

Sosyal demokrat bir partinin üyesi tarafından verilen kanun teklifi bir tarafı memnun ederken diğer tarafı huzursuz etmemelidir.

İstanbul Milletvekili Sezgin TANRIKULU’nun verdiği bu kanun teklifinin son yıllarda hukukta yaşanan hukuksuzlukların durumunu bütünüyle ortaya koyma düşüncesi doğrultusunda kendi düşüncesi olduğu kanısındayım."
Editör: TE Bilişim