Trabzonspor yöneticisi Yakup Aslan, Onur için her şeyi yaptıklarını ifade ederken, dünyaca ünlü ortopedist Freddie Fu, milli kalecinin iyileşme sürecinin tüm ayrıntılarını anlattı.
 
Legia Varşova maçında geçirdiği sakatlıkla Trabzonspor taraftarını üzen Onur Kıvrak, iyileşme sürecindeki en önemli adımı attı ve son derece başarılı bir ameliyat geçirerek dizindeki hasar giderildi. VIA Hospital'da gerçekleştirilen başarılı operasyonun mimarı Dr. Freddie Fu ve Dr. Can Yapıcı, ayrıntılarıyla yıldız kalecinin dönüşünün detaylarını Sabah aracılığıyla anlattı. 
 
8 AYDA DÖNEBİLİR
 
Dr. Freddie Fu, "Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren bir operasyon oldu. Ben ve ekibim Onur'un 2010'da geçirdiği sakatlıkta ABD'de aynı ekiple operasyonu yapmıştık.Can Yapıcı ve benim üzerinde çalıştığımız modele göre bir sporcunun 6 ayda sahalara dönmesi riskli. Fiziksel olarak tam iyileşmenin sağlandığı dönem yedinci ve sekizinci aylar. Bu yüzden biz sporcudan adını sekizinci ayda ilk 11'e yazdırmasını isteriz. Kaybedeceği iki ay sporcunun kalan kariyerindeki sağlığı adına çok daha değerli" diyerek operasyonun detaylarını anlattı. 
 
GEMİLERİ YAKTIK
 
Trabzonspor Basın Sorumlusu Yakup Aslan, transfer ve sağlık konusunda yönetim olarak masraftan kaçınmadıklarını söyledi.
 
Açıklamalarda bulunan Trabzonspor Basın Sorumlusu Yakup Aslan, Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda gemileri yaktığını belirterek, "Biz gemileri yaktık. Türkiye'nin en iyi kalecisi Onur Kıvrak için de dünyanın en iyi doktorunu getirdik. Onur'un moralinin daha iyi olması için de operasyonun burada olmasını biz istedik. Başkan Hacıosmanoğlu yönetiminde Trabzonspor transferde ya da sağlıkta hiçbir masraftan kaçınmayacaktır" şeklinde konuştu. 
 
İRADESİ YETER
 
Ünlü doktor, Onur'un duruşunun tedavide önemli olduğunu ifade etti.
 
Freddie Fu ile 2010'da temas kurulmasında en önemli pay sahibi olan Dr. Can Yapıcı, ayağının çime takılması sebebiyle sakatlığın gerçekleştiğini "Onur'un sakatlığında tek bağ kopuğu var. Ayağı çime takılınca diz rotasyon yapıyor ve bağı yapıştığı yerden koparıyor" sözleriyle anlatıyor. 2010'daki sağ diz sakatlığında Fu'nun ABD'de Onur'u ameliyat etmesi için aracı olan Yapıcı, "Ben 2010'da Fu hocayla çalışıyordum. Trabzonspor için hocayla ben konuştum ve o dönem operasyonu birlikte gerçekleştirdik. Freddie Fu, Amerikan futbolunun başarılı takımı Stillers'ın doktoru" ifadelerini kullandı. Onur ile daha önce de çalıştıklarını hatırlatan Fu, "Onur çok iradeli bir sporcu. Bu çok önemli bir özellik. İyileşme süreci tamamlanınca güçlü bir şekilde dönecektir" diyerek ümitli konuştu. 
 
DÖNER, CACIK, KEMİK SUYU ÇORBA!
 
Onur, ameliyat sonrası doktorunun da onayıyla döner, haşlama, kemik suyu çorba, cacık ve salatanın yer aldığı bir menüyü tercih etti. Kemik suyunun, bağ sakatlıklarında faydalı olduğu inanışı var. 
 
DR.FREDDİE FU KİMDİR?
 
1980'lerden bu yana sporcu sakatlıkları konusunda uzmanlaşan ve bağ sakatlıklarıyla ilgili geliştirdiği yöntemlerle ödül almış, alanında dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen bir ortopedist... 

Şu anda Amerikan Futbolu Ligi NFL'in köklü ekiplerinden Pittsburgh Steelers'la çalışıyor.