Trabzonsporlu futbolcular Alanzinho ve kaleci Onur Recep Kıvrak, U20 Dünya Kupası öncesinde FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliği ile düzenlenen 'Grassroots Şenliği'nde çocuklarla buluştu.

TFF Haluk Ulusoy Tesisleri Trabzonspor Futbol Akademisi'nde düzenlenen şenlikte minik hayranları ile bir araya gelen Onur ve Alanzinho, onların sorularını cevaplandırdı. Bordo-mavili ekibin başarılı kalecisi bir soru üzerine Trabzonspor’dan ayrılmayı düşünmediğini ifade etti.

Kaleciliğin çok zor bir meslek olduğunu belirten Onur, “Bir anda kahraman, bir anda vatan haini de ilan edilebilirsin. Bu ikisi arasında geçen bir duygu ama güzel bir meslek. Sizlerin de kaleci olmanızı isterim.” dedi.

ONUR: BİZ 2010-2011 SEZONUNDA ŞAMPİYON OLDU

Alanzinho da bir çocuğun sorusu üzerine eski takım arkadaşı Jaja ile çok iyi bir dostlukları olduğunu ve Trabzonspor’a dönmesini istediğini belirtti. Bir başka soru üzerine de şampiyonluk sevinci yaşamak istediğini dile getirdi.

Bu arada devreye giren kaleci Onur ise “Biz 2010-2011 sezonunda şampiyon olduk.” ifadelerini kullandı.

Çocukların yoğun sevgi gösterileri ile karşılaşan Alanzinho ve Onur, toplu halde çekilen fotoğrafın ardından şenlik alanından ayrıldı.

FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu, U20 Dünya Kupası öncesinde Türkiye’de 7 ilde mini dünya kupası konsepti ile 'Grassroots Şenliği' düzenliyor. Ülker sporsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, Nisan ve Mayıs aylarında Trabzon, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri ve Rize’de yapılacak.

TFF tarafından belirlenen ve 12 yaş grubu bin 700 çocuktan oluşan okul takımları, özel hazırlanan sahalarda oynayacakları maçlarda yeteneklerini sergileyecek ve istasyon çalışmaları yaparak kendilerini geliştirecek. Etkinlikler süresince en yüksek fair play puanını alan çocuklar, Kayseri’deki FIFA U20 Dünya Kupası açılışına katılacak.

Şenlikler, Ülker’in 2007’den beri yürüttüğü Grassroots programına paralel olarak Türk futbol alt yapısının gelişimine katkı sağlayacak.

Editör: TE Bilişim