Trabzonspor'da düşüşün neden kaynaklandığını açıklayan Trabzonspor basın sözcüsü Yakup Aslan, maç trafiğin yoğunluğundan şikayetçi oldu.

İlk yarının son haftasında sahalarında oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçını kayıpsız geçirerek devre arasına girmek istediklerini dile getiren Aslan, “Hedefimiz direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etmek. Her şeye rağmen hedefimizi en üstte tutuyoruz. İkinci yarıda takviyelerle zirveye oturmak istiyoruz” diye konuştu.

Aslan, ligin ikinci yarısında çok geriden gelen takımların şampiyonluklar yaşadığını daha önce gördüklerini de ifade ederek, şöyle devam etti:

“Hiçbir takımın puan kaybetmeyeceğinin garantisi yok. Ligde beklemediğimiz yerde değiliz ama bazı maçlarda hakem hataları nedeniyle puanlar kaybettik. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da hataları var. Mesela Polonya’da oynadığımız Legia Varşova maçından iki gün sonra Gençlerbirliği maçına çıktık. 2-0 öndeyken yorgunlukla maçı kaybettik. Maç planlamaları aleyhimize oldu. İlk yarıda 29 maç yaptık, çok yoğun maç trafiği vardı. Türkiye’de bu rekoru bir daha kimse kıramaz. Federasyon, hakem hataları, aşırı maç trafiği, şansızlıklar nedeniyle 10 puan civarında puan kaybettik. Yoksa bugün zirvenin hemen arkasında olacaktık. İkinci yarıda daha seyrek bir maç programımız olacak, yeni takviyeler yapacağız. Lige biraz daha iyi motive olarak çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.”

”COLMAN CEZA ALACAK”

Aslan, Galatasaray maçında Riera’ya yaptığı davranış sonrası kırmızı kart gören Colman konusunda da açıklamalarda bulundu.

Colman’ın ülkesine erken gitmek için kasıtlı şekilde kart gördüğünü düşünmediğini ifade eden Aslan, “Colman’ın kart gördüğü pozisyonda başkanımızın da dediği gibi bir provokasyon var. Durup dururken rakibine tekme atmadı. Yapmaması gereken bir harektti ama öyle bir durumda da her oyuncunun yapabileceği bir şeydi. Colman, değerli bir oyuncu. İyi bir performans yakaladı. Biz ona normal bir kırmızı kart gören oyuncuya uygulanacak cezayı uygulayacağız. Kanaatim bu yönde” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim