Siyah-Beyazlılar, sezon bitimiyle birlikte gurbetçi avına çıkacak. Kartal'a teklif edilen son isim ise Trabzonspor'un Tangocu yıldızı Gustavo Colman.

Avrupa vizesini alan Beşiktaş, transferde de önemli isimleri kadrosuna katmanın hesaplarını yapıyor. Siyah-Beyazlılar’da ilk hedef, yabancı kontenjanını kullanmadan yerli futbolcuları transfer etmek. Sezon başında Olcay ve Oğuzhan gibi 2 gurbetçi oyuncuyu kadrosuna dahil eden ve bu oyunculardan beklediğinin üzerinde verim alan Kara Kartal, yine aynı stratejiyi izleyecek. Bu doğrultuda milli takım forması giyen Gökhan Töre, Tunay Torun ve Sercan Sararer listenin ilk sırasını alan gurbetçiler olarak öne çıkıyor. Stuttgart’ta bu sezon fazla şans bulamayan ve 9 maçta forma giyen Tunay, sağ kanat için ilk düşünülen oyuncu. Bundesliga’da küme düşen Fürth’te oynayan Sercan Sararer için de temaslar sürüyor. Kartal’ın asıl hedefi ise Gökhan Töre. Chelsea’de kendisini gösteren ve Hamburg’a transfer olan 21 yaşındaki futbolcu, yaklaşık 1 yıldır Rubin Kazan’da. Genç oyuncunun en büyük sıkıntısı fazla forma şansı bulamaması. Samet Aybaba’nın ısrarla istediği İBB’nin İsveçli yıldızı Holmen’de de herhangi bir sorun yok. Tecrübeli futbolcu ile prensip anlaşmasına varıldı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Holmen, Beşiktaş’ın teklifine ‘evet’ dedi.

Menacerler Colman’ı önerdi

Bugün Eskişehir’e gidecek olan Siyah-Beyazlılar, Veysel Sarı için de girişimlere başlayacak. Kulüpler anlaşırsa, Veysel önümüzdeki sezon Siyah-Beyazlı formayı giyecek. Kartal’daki son bomba ise Trabzonspor’un yıldızı Gustavo Colman. Bordo-Mavili kulüpten sezon sonunda ayrılacağı menaceri tarafından açıklanan Arjantinli oyuncu, yine menacerleri aracılığıyla Beşiktaş’a önerildi. Colman için son karar lig bitiminde verilecek.   

Kayna: Fanatik
Editör: TE Bilişim