Teknik Direktör Ersun Yanal'ın antrenmanlara almadığı ancak hakkında kadro dışı kararı da bulunmayan Kevin Constant'ın durumu tartışılıyor

Trabzonspor'da disiplinsiz davranışları nedeniyle Teknik Direktör Ersun Yanal'ın antrenmanlara almadığı ancak hakkında kadro dışı kararı da bulunmayan Kevin Constant'ın durumu belirsizliğini koruyor.

Sezon başında Milan'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen ve imzaladığı 4 yıllık sözleşme karşılığında Trabzonspor'dan alacağı garanti para 9 milyon Euro'yu bulacak olan Gineli futbolcu Kevin Constant hakkında karar verilmemesi kafaları karıştırıyor. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın 26 Şubat'taki Napoli maçının ardından hiçbir antrenmana almadığı ve 'fiili olarak' kadro dışı bıraktığı Kevin Constant çalışmalarını takımdan ayrı olarak sürdürüyor. 

Constant'ın Napoli maçı kadrosunda olmamasını sosyal medya hesabından eleştirmesi ve izin gününde Batum'a giderek gece kulübünde elinde içki ve sigarayla görüntülenmesine tepki gösteren Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bu oyuncuya karşı sert tavrı sürüyor. Takımdaki disiplini oturtma adına Constant'a taviz vermeyen Yanal'ın aksine, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimin bu oyuncuyu tekrar kazanmanın çarelerini aradığı belirtildi.

BAŞKAN GECİKTİ, KARAR ERTELENDİ
Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Constant'ın kadro dışı bırakılması yönündeki kararını görüşmesi için toplanacak olan yönetim kurulu, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eşinin doğumu nedeniyle Trabzon'a gelememesi üzerine ertelendi. Bu durumda Constant hakkındaki kararın Mersin İdman Yurdu maçı sonrası verilebileceği vurgulandı. Yönetim kurulunun büyük bölümünün Constant'ın geri kazanılması açısından kadro dışı kararına sıcak bakmadığı ancak Hacıosmanoğlu-Yanal görüşmesinin bu kararda etkili olacağı vurgulandı. Bu arada Constant'ı yüksek maliyeti, formsuzluğu ve takım içinde yarattığı huzursuzluk nedeniyle sezon sonunda elden çıkarmayı düşünen yönetimin, bu oyuncunun piyasasına etki etmemesi açısından da kadro dışı kararını bir kez daha gözden geçirmesi için Ersun Yanal'a istekte bulunacağı belirtildi.

BEKLENENİ VEREMEDİ
Trabzonspor'a 4 yıllık maliyeti bonservisiyle birlikte 11 milyon 500 bin Euro'ya ulaşan ancak kendisinden beklenen performansı gösteremeyen, Afrika Kupası nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan Constant, bu sezon bordo-mavililerin oynadığı 39 resmi maçın sadece 22 tanesinde forma giydi. Bu karşılaşmaların 20'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Gineli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında takımı adına 2 gol kaydetti.