Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, ’takımın performansı nedeniyle kulüp yeni teknik direktör aramaya başladı’ iddialarına sert tepki gösterdi. Aslan, teknik direktör Ersun Yanal’ın görevinin başında olduğunu belirterek, bu tür spekülasyonların kendilerinin dışında geliştiğini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, teknik direktör Ersun Yanal’ın yerine Ertuğrul Sağlam’ın getirileceği iddialarına sert bir dille tepki gösterdi. Aslan, teknik direktör Ersun Yanal’ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Millet kendi istediğini bize söyletmeye çalışıyor. Böyle bir şey olur mu? Hoca şu anda görevinin başında. İkinci yarı itibarıyla en çok puan toplayan ikinci takımız. Yoğun bir maç trafiğinden çıkıp biraz daha rahatlama pozisyonuna girdiğimizde çok daha iyi bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Yoğun maç trafiği nedeniyle istenen antrenman programı da şimdiye kadar uygulanamadı. Bundan sonra daha verimli sonuçlar elde edilmesini bekliyoruz. Giderek artan bir futbol kalitesi olacağını düşünüyoruz" dedi.

"HOCAMIZLA İLGİLİ BİR ŞİKAYETİMİZ YOK"

Sakatlar iyileştikçe istedikleri takımı kuracaklarını ifade eden Aslan, "Takım yeni yeni oturuyor. Hocayla ilgili bir sıkıntı yok. Bu tür spekülasyonlar bizim dışımızda gelişen, bizden bağımsız spekülasyonlardır. Yönetimde konuşulan şeyler değil bunlar. Millet kendi akıllarında tasarladıkları düşünceleri sunuyorlar. Kafalarında kurdukları kurguyu gerçekmiş gibi lanse edip zihin bulandırmaya çalışıyorlar. Trabzonspor yönetimine muhalefet etmeye çalışan kişilerin manipilasyonlarıdır bunlar. Bizim hocamızla ilgili olarak bir şikayetimiz yok" diye konuştu.

"TRABZONSPOR HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKAR"

Yakup Aslan, bu sezon deplasmanda bir maç kazanmalarıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. En kolay rakip bile zorluklar çıkarabilir. Bunu şampiyonluk mücadelesi veren takımlarda da görüyoruz. Haftalarca galip gelemeyen takımlara bile mağlup olabiliyor zirve mücadelesi veren takımlar. Ciddi yaralar alan takımlar var. Mersin İdmanyurdu deplasmanına bizim gidiş nedenimiz kesinlikle galibiyet olacak. Deplasmanda oynayacağımız maçları bizim beraberlik veya mağlubiyete kabul edecek halimiz yok. Biz Trabzonspor’uz ve oynadığımız bütün maçları kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bunun sonunda hesabımız tutar mı tutmaz mı bunu hep birlikte göreceğiz. Biz galip gelmek için oynarız."

CONSTANT KONUSU

Yönetim kurulu olarak Constant konusunda bir karar vereceklerini dile getiren Aslan, "Constant hepimizin ortak sorunu. Kulübün menfaatleri doğrultusunda bir karar alacağız. Kendi duygularımızla değil, kulüp çıkarları doğrultusunda hareket edeceğiz. Yönetim kurulundan çıkacak kanaat doğrultusunda hareket edeceğiz" açıklamasında bulundu.