Spor Toto Süper Lig'de 3 haftalık mağlubiyetlerin ardından Atiker Konyaspor'u yenerek kötü gidişi bitiren Trabzonspor'da asbaşkan Ahmet Çubukçu, ilerleyen haftalarda ligde ve kupada çok daha iyi olacaklarını söyledi.

Çubukçu, yaptığı açıklamada, Atiker Konyaspor maçında bordo-mavili futbolcuların iyi bir mücadele gösterdiğini, aldıkları galibiyetle takıma öz güven ve moral geldiğini, bunun da ilerleyen haftalar için olumlu olduğunu kaydetti.

Sezona iyi başladıklarını ancak daha sonra art arda 3 mağlubiyet aldıklarını dile getiren Çubukçu, şöyle devam etti: "Ancak Manchester United bile Pogba, İbrahimovic gibi oyuncuları kadrosunda bulundurmasına karşın 3 maç kaybedebiliyor. Futbolda böyle sonuçlar olabiliyor. Biz de kaliteli bir kadro oluşturduk ancak yeni bir kadronun sancılarını yaşadık. Sezon başında uyum sorunu takımı etkiledi. Kazanabileceğimiz maçları kaybettik. İlerleyen haftalarda ligde ve kupada çok daha iyi bir Trabzonspor olacak."

"Yanal, kendini ispat etmiş bir hoca"

Asbaşkan Ahmet Çubukçu, teknik direktör Ersun Yanal'ın kendini ispat etmiş ve alanında Türkiye'de önde gelen bir teknik adam olduğunu belirtti. Yanal'a güvenerek takımın başına getirdiklerini ve hep yanında olduklarını ifade eden Çubukçu, "Biz Ersun hocayı hiç tartışmadık. 3 hafta kaybettiğimizde de böyle bir düşüncemiz olmadı. Yeni bir takım olduğumuz için zamana ihtiyacımız var. Bunun ilk haftalarda olumsuzluklarını yaşadık. Atiker Konyaspor galibiyeti takıma bir moral, öz güven getirdi. Bu gelecek hafta oynayacağımız futbola da olumlu etki yapacaktır." diye konuştu.

"Trabzonspor, iki kulvarda da başarılı bir şekilde ilerleyecektir"

Çubukçu, Trabzonspor'un ligde başarılı bir sezon geçireceğine inandığını kaydederek, "Türkiye kupasında da hedeflerimiz var. Taraftarımızla beraber iki kulvarda da Trabzonspor, başarılı bir şekilde ilerleyecektir." ifadesini kullandı. Az sayıda taraftarın Atiker Konyaspor maçına geldiğini aktaran Çubukçu, "Ancak takımlarına, hocalarına sahip çıkarak motivasyon sağladılar. Bu sezon Akyazı Stadı hep ön plana çıktı ama taraftarlarımız Avni Aker'i de unutmasınlar. Onlara orada da ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.