Sosa futboldan uzaklaşmış gibi 

Demirkol halihazırda Trabzonspor'un futbolcusu olan Burak Yılmaz ve Sosa'nın Beşiktaş'a transfer ihtimalini değerlendirirken Sosa için ''Sosa'nın çok mantıklı bir tercih olduğu kanaatinde değilim biraz futboldan uzaklaşmış gibi, bana öyle geliyor.'' yorumunda bulundu.

Burak Türkiye'nin en iyi santraforu 

Öte yandan Burak Yılmaz hakkında Sosa'nın zıttı açıklamalarda bulunan Demirkol, Yılmaz'ın hala Türkiye'nin en iyi santraforu olduğunu belirtti. Üstelik bu kıyasa geçtiğimiz aylarda rekor bir bonservis bedeli ile Premier Lig ekibi Everton'a transfer olan Cenk Tosun'u da dahil etti. İşte Demirkol'un Burak hakkındaki sözleri: 

''Ama Burak Türkiye'nin en iyi santraforudur bunu hiç tartışmam. Cenk orayı zorluyor ama ben Burak'ı önde görüyorum. Burak'a futbol dışı sebeplerle karşı çıkılıyor muhtemelen. Olabilir anlayabilirim ama ben, bu biraz da duygusal uyum sadece saha içi uyum değil. Taraftarın istememesi bunlar anlaşılabilir şeyler, bunlar olur yani ''hırsız Burak'' diye bağırdınız senelerce. Kolay değil ama Burak futbolcu olarak tekrar etmeye gerek var mı bilmiyorum Türkiye'nin en iyi santraforu... Rakamlar ortada işte yani.''