Trabzonspor'un Ersun Yanal ile yollarını ayırmasına değinen Mehmet Demşrkol,  "Trabzonspor, çalıştığı zamanki kadarını verelim diyor. Ersun Yanal da hak ettiğini istiyor. Büyük takımların kontratlara koymaları gereken maddeler olabilir. Performansa bağlı bir kontrat isteyebilirler. Fatih Hoca Milan’dan ayrılırken Terim’in 2 yıllık maaşı yattı. Teknik direktörlerin paralarını vermek istemiyorsan, performansa dayalı bir sözleşme yapabilirsin. Sonuçta kulüplerin belli bir beklentileri var. Beklentileri düşürdüğünde kontratı feshetme şansları olabilir. Böyle bir şey mümkün müdür bilemiyorum. Problem kimde? Son 6-1’lik maça bakarsan teknik direktöre falan gerek yok. Hatta defansta oyuncu olmasa da olurdu. Arkanı dönüyorsun defansta oyuncu var sanıyorsun. Meğer yokmuş. Bütün takımı değiştiremeyeceğine göre teknik direktörü değiştir mantığı var. 7 maç üst üste kazansan yine barışma şansın yok. Çünkü çok rencide olundu. Sabote etsen bu kadar kötü olmaz." dedi.

Mehmet Demirkol tespitlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli teknik adamlar değiştiriliyor. Sonra yine iyi teknik adamlar göreve geliyor. Yanal çalışması zor bir adam. Oyuncularıyla çok iyi geçinmez. Karşılıklı sevgiyle giden bir teknik adam profili görmedim Yanal’da. Fenerbahçe’den ayrılışı da öyle. Oyuncular, Aykut Kocaman’ın mirasını yiyor dediler. Aziz Yıldırım söylediği için söylüyorum. Burada bir problem var. Sadece başkan Yanal’ı istiyordu. Tüm camiada sadece başkan bunu söylüyordu. Yanlış nedir? Bunun teşhisini yapmak lazım.3-0’dan 4-3 çok bezdirici bir şey. Ortalıkta bir sürü isim dolaşıyor. Orada oyuncularla bir ego çatışması varsa sıkıntı olur. Rıza Hoca Antalya’dan niye ayrıldı? Bunun yüzünden… Önce sorunu teşhis  etmek, sonra tedaviyi uygulamak lazım. Öyle oyuncular var ki bu adam tazminatını alıp gitmek istiyor dersin. Sahada öyle oyuncular var. Gördüğümüz savunma tablosu, başarısız transfer yapıldı demenin ötesinde bir durum. Çok ciddi bir mental durumu var. Ekip olaydan kopmuş. Bu 4-3’lük maçta oldu. Elini kolunu sallaya sallaya içeriye girdi Alanyasporlu futbolcu."

Fatih Terim'in Trabzonspor ile anlaşacağı iddialarına da değinen Mehmet Demirkol, "Fatih Terim’in Trabzonspor’un başına geçmesi imkansız mı? TFF ile süregelen sözleşmenin feshi süreciyle alakalı bir şey mi? Yanal ile Trabzonspor arasında yaşanan şeyin birebir aynısı. Terim bıraktığında milli takımın iddiası devam ediyordu. Terim’in ayrılması performans nedeniyle değildi. Terim, Galatasaray’dan başka takım çalıştırmaz fikri var. Bir dönem Beşiktaş’ı düşündüğünü biliyorum. Trabzonspor neden olmasın? Olabilir yani." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim