Ligde şampiyonluğun iki adayından lider Beşiktaş, Trabzonspor’u bugün Konya’da konuk edecek. Ancak zorlu derbi öncesi iki takımın yöneticileri arasında hakem hataları üze- rinden ciddi bir gerginlik yaşanıyor. Gerginliğin fitili Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan’ın Beşiktaş’ın bu sezon hakem hatalarıyla fazladan 7 puan aldığı iddiasıyla ateşlenmişti. Aslan’a karşı cepheden yanıt gecikmedi.

'HERKES İYİ BİLİYOR'
 
Konuyla ilgili Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Mete Vardar, “Yakup Aslan’ı tanımıyorum! Açıklaması kendisini bağlar. Herkes Beşiktaş’ın hangi maçlarda, hangi puanları, hangi şartlarda aldığını zaten iyi biliyor. Yalnızca bu sezon değil geçmiş senelerde de hakem kararlarından en çok muzdarip olmuş kulüp Beşiktaş’tır. Beşiktaş şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı yeğler. Bu tip açıklamalar manipülasyon amaçlıdır” ifadelerini kullandı.

'SERİMİZ SÜRECEK'
 
Vardar maçla ilgili de “Rakibimiz Ersun hocanın gelişiyle de son haftalarda form tuttu. Ama biz hazırız ve moralimiz yerinde. Stat tamamen dolacak gibi. Maça yoğun ilgi var. Bilet satışında 30 bini aştık. İnşallah serimiz sürecek” diye konuştu.

BODRO MAVİLİLER'DEN YENİ AÇIKLAMA
 
Ancak Bordo-Mavililer susmuyor. Yakup Aslan tekrar konuştu: "Sözlerime neden itiraz ediyorlar anlamıyorum. Fenerbahçe’ye de 5 haksız puan kazandırıldı. Biz olsak sindiremeyiz. Bu kadar hata zaten tesadüf olamaz."
Beşiktaş cephesinden daha önce yaptığı açıklamalara gelen tepkilere rağmen Trabzonspor Başkan yardımcısı Yakup Aslan geri adım atmadı. “Beşiktaş fazladan 7 puan kazandı” şeklindeki sözlerine neden itiraz edildiğini anlamadığını belirterek “Onların rakiplerine haksız puanlar verilseydi aynı tepkiyi dürüst şekilde koyarlar mıydı? Beşiktaş’a 7, Fenerbahçe’ye 5 haksız puan kazandırıldı. 11 haftada 7 puan çok fazla. Eskişehir, Balıkesir, Karabük maçlarına baksınlar. Aklı selim Beşiktaşlılar da bunu kabul ediyor” diye konuştu.

'KIYAK BEKLEMİYORUZ'
 
Aslan şöyle devam etti: “Helal, haram nasıl puan gelirse gelsin diyorlarsa konuşacak şey yok. Aynı şeyi bize yapsalar içimize sinmez. Rakip bizi ezerek yense bükemediğimiz bileği öperiz. Başakşehir maçında 2 puanımı siliyorsun, bari rakibime kıyak çekme. Biz derbide adaletli yönetim bekliyoruz, kimseden kıyak beklemiyoruz. Bu kadar kısa sürede sonuca etki eden bu kadar hata görmedim. Kimse bana tesadüf demesin.”

MHK'DEN İZAHAT İSTEDİ
 
Konuyu Beşiktaşlı Mustafa Pektemek’in ertelenen 1 maçlık cezasına getiren Aslan “Benim futbolcuma niçin böyle durumlarda erteleme verilmiyor? MHK’nin, hakemlere ‘3 büyük takımı küstürmeyin. Mayıs’ta seçim var’ dediği iddiası hâlâ yalanlanmadı. MHK başkanı, niçin bunu inkâr etmiyor” dedi.
Editör: TE Bilişim