Herkes teknik direktör Prandelli'nin sahaya tek forvet mi çift mi çıkaracağını merak ediyor. İtalyan hoca "Çift forvet, tek forvet önemsiz" dese de geride kalan 14 maça bakıldığında Burak-Umut ikilisini ilk 11'de yan yana hiç sahaya sürmemesi dikkat çekici. Dolayısıyla Prandelli'nin Burak'ı yine tek forvet oynatması bekleniyor. 

Duygun Yarsuvat, 'başkan' sıfatıyla çıkacağı ilk derbiyi kazanmayı çok istiyor. Yarsuvat önceki gün GSYİAD'ın ödül gecesinde bir araya geldiği Prandelli'ye, "Size güveniyoruz ve arkanızdayız. Trabzonspor maçında da galibiyet bekliyoruz" dedi. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak da "Trabzon maçı çok zor geçecek. Ersun Yanal geldi, kadroları da iyi. Güzel bir maç olacak" diye konuştu. 

Bu sezon maçlara taraftar ilgisi çok düşük kalsa da derbiyi en az 30 bin kişinin izlemesi bekleniyor. 13 Kasım'da satışa çıkan biletlerin yaklaşık 7 bini satıldı. Kombine sahipleriyle birlikte Türk Telekom Arena'daki taraftar sayısının 30 bini bulacağı tahmin ediliyor. 

Galatasaray, Trabzonspor karşısına sakatlığı bulunan Dzemaili dışında tam kadro çıkacak. Prandelli'nin son haftalarda vazgeçemediği oyuncuların başında yer alan Dzemaili'nin yerine Yekta'nın şans bulması bekleniyor. 

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor, Galatasaray'ı TT Arena'da yenerek, yeni hocası Ersun Yanal ile görkemli bir başlangıç yapmak istiyor. Bazı futbolcularıyla sadece bir antrenman yaparak maça çıkacak olan Yanal, oyuncularına, "Trabzon'a yakışır şekilde oynayın" uyarısında bulundu. Bordo- mavili ekip, bu sezon deplasmanda kazanamama şanssızlığına son vermeyi de hedefliyor. 

Hücum futbolundan vazgeçmeyen Yanal, zorlu maçta da sahaya çift forvet sürecek. İlk 11'de yer vereceği Waris-Cardozo ikilisiyle rakip savunmayı yıpratıp gol arayacak olan Yanal, orta saha oyuncularına da hücuma destek vermelerini söyledi. Trabzonspor'da cezalı Belkalem ve sakat Onur dışında eksik yok. 

Trabzonspor, G.Saray'ın hücumdaki büyük kozu Sneijder'e özel önlem alacak. Ersun Yanal, Sneijder'in etkili uzaktan şutlarına karşı bu futbolcuyu presle kontrol altında tutmaya karar verdi.