Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, istifaların ardından yönetimin çoktan görevi bırakması gerektiğini savundu. Yönetimin inatla görevi yürütmeye çalıştığını belirten Şener, "Hiç böyle 6-7 istifa olup da inatla göreve devam etmek isteyen yönetime biz rastlamadık. Bence bir an önce kongreye gitmek lazım" diye konuştu. Bundan sonraki süreçte başkanlık için aday olmayacağını dile getiren Şener, şöyle devam etti:

"Biz bu işi bıraktık ama yardım ederiz. Yönetim kuruluna seçilecek arkadaşların belli eğitim seviyesini geçmiş olmasını arzu ederim. Bizim kulübün borcu olabilir veya iyi futbol oynayamaz. Bunların hepsi düzeltilir ama bizim kulübün itibarı gitti yani piyasadaki, basında, sosyal alanda itibarı gitti. İtibarı tekrar geri getirmek için 10-15 yıla gerek var. Yöneticilere gerek var. İtibar çok önemli. Şu anda Trabzonspor’un eski itibarı yok."

Kulüpte geçen yılki ilk yönetim kurulu toplantısının ardından 24 Haziran’da yönetim kurulu üyeleri İrfan Coşkun, Osman İlyas, 4 Ekim’de Sportif Direktör Ünal Karaman, 5 Kasım’da Başkan Yardımcısı Yaşar Aşçıoğlu, 6 Aralık’ta Kulüp Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Sebahattin Çakıroğlu, 11 Mart’ta Stadyum, Amatör Branşlar ve Taraftar Sorumlusu Muhammet Kara, 7 Aralık’ta Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, bugün ise yönetim kurulu üyesi, Yatırım, Projeler ve Tesisler Sorumlusu Mehmet Uğur Bozoğlu istifa etti.